Polis HDP İlçe Eşbaşkanına sokakta işkence yaptı, hastane rapor vermedi

İstanbul’da polisin saldırısına uğrayan grupta bulunan HDP Çatalca İlçe Eş Başkanı Nihat Bozkuş, sokak ortasında polisin işkencelerine maruz kaldı. Bozkuş, hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

İstanbul'da 18 Eylül günü KDP’yi protesto için yapılan eyleme polis saldırısında çok sayıda kişi polis şiddetine maruz kaldı.

Bunlar arasındaki HDP Çatalca İlçe Eş Başkanı Nihat Bozkuş, 20 polis tarafından sürüklenerek ara sokaklara götürüldü.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Bozkuş, hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu oldu.

Bozkuş, Okmeydanı hastanesi ve Bağcılar Araştırma Hastanesi kendisine darp raporu verilmediğini söyledi. Bozkuş, işkenceci polislerden şikayetçi oldu.

Özellikle kafa bölgesine ağır darbeler alan Bozkuş, “Demokratik protesto hakkımızı kullanmak için bir araya geldik. Ancak henüz daha toplanırken polis saldırdı. Arkadaşlarımız gözaltına alındı ve bizler de sokak ortasında böyle işkencelere maruz kaldık. Ancak bu saldırılar bizi yıldıramayacak ve demokrasi mücadelemiz sürecek. İşkenceye sıfır tolerans diyen AKP’nin polisleri artık sokak ortasında işkence yapıyor. İşkence bir insanlık suçudur ve AKP suç işliyor. Hastaneden darp raporu istedim onu vermediler, ‘Veremeyiz’ dediler. İşkencenin delilini ortadan kaldırmak istiyorlar” Dedi.

Taksim Tünel'de TJA, Barış Anneleri Meclisi, Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Dayanışma Derneği, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Dayanışma Derneği ve DBP öncülüğünde KDP'ye karşı yapılan basın açıklaması polis saldırısına uğramıştı. Saldırı sırasında 42 kişiyi gözaltına alınmıştı. Saldırı sırasında kalp hastası olan bir kişi polis şiddetine maruz kalırken, haber takibi yapan gazeteciler de saldırının hedefi olmuştu.