Polis saldırıları İzmir’de protesto edildi

İzmir'deki siyasi partiler, İstanbul ve İzmir'deki polis şiddetini protesto ederek, buna karşı en büyük cevabı halkların vereceğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP), İstanbul ve İzmir'de savaş ve tecride karşı yapılan eylemlerde yurttaşların işkenceyle gözaltına alınması ile HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü'ye yönelik saldırıyı protesto etti.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yapılan basın açıklamasında, "Ferhat Encü yalnız değildir, polis şiddetine teslim olmayacağız" yazılı pankart açılarak, "Faşizme karşı omuz omuza", "Bijî berxwedana gelan" ve "Ferhat Encü onurumuzdur" sloganları atıldı.

Partiler adına açıklamayı yapan TÖP İzmir İl Komitesi’nden İpek Karanfil, her türlü zulüm ve baskı politikaları ile ayakta durmaya çalışan iktidarın adalet, eşitlik, özgürlük ve onurlu bir barış isteyen tüm halkları hedef aldığını söyledi. İktidarın her türlü zorbalığı kullandığını belirten Karanfil, "Unutulmamalıdır ki; Ferhat Encü'ye atılan tokat yıllardır Roboskî için adalet arayan Roboskî ailelerine atılmıştır. Kürt halkına, onun değerlerine; demokrasiden, eşitlikten ve özgürlükten yana olan tüm kesimlere atılmıştır" dedi.

Karanfil, bu talimatı verenleri iyi tanıdıklarını söyleyerek, "Talimatı verenlerin suç karinesini biliyoruz. Fotoğraf albümünü Kürt düşmanları ile, kadın katilleri ile, istismarcılarla, uyuşturucu kaçakçıları ile oluşturanlardır. Savaş, şiddet, tecrit politikaları ile ülkeyi ekonomik krize sürükleyerek halkın kaynaklarını tokatlayanlardır. Savaş ve şiddet politikalarından beslenenler şunu çok iyi bilsin ki; ablukalarla, gözaltı ve işkencelerle haklı mücadelemizi sindiremeyeceksiniz. Sizin kirli politikalarınız, halkların ablukasına alınmıştır ve iktidarınızın halklar nezdinde hiçbir meşruiyeti kalmamıştır. Ferhat Encü şahsında; demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesine katılan bu tokada en büyük cevabı yine halklarımız verecektir" diye konuştu.

Açıklama sloganlar eşliğinde son buldu.