Polisler, Tuğluk'un cenazesine saldırıyı hatırlamadı!

Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırının duruşması görüldü. Polisler, saldırı anını hatırlamadıklarını ileri sürdü!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yönelik saldırıya ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu 19 sanığın katıldığı duruşmada bugün dinlenmesi beklenen, olay günü görevli olan 12 polis memuru ve cenaze aracının şoförü Ramazan Bal da hazır bulundu. HDP milletvekilleri Nihat Akdoğan ve Saadet Becerikli de duruşmaya katıldı. Yetersizlik gerekçesiyle salona izleyici alınmazken sanıklar izleyici koltuklarına oturdu.

Cenaze aracını kullanan Şoför Ramazan Bal, ifadesinde cenazenin Aysel Tuğluk’un annesine ait olduğundan haberdar olduğunu belirtti. Sanık Selçuk Aslan’ı tanıdığını söyleyen Bal, “Selçuk’u mesai arkadaşım olduğu için tanırım, İncek köyüne giderken Selçuk’u arayarak Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesini defedeceğimizi söyledim” diye konuştu.

TANIK, SANIĞIN İFADESİNİ REDDETTİ

Küfür edilmediğini savunan Bal, olayın yaşandığı esnada kargaşadan dolayı oradan ayrılarak aracının başına geldiğini söyledi. Sanıkları teşhis etmesi istenen Bal, “Karanlıktı, kimseyi hatırlamıyorum, zaten buradan bir tek Selçuk’u tanıyorum” şeklinde konuştu. Selçuk Aslan’ın daha önceki “Ramazan Bal bana cenazenin kime ait olduğunu söylemedi” ifadeleri hatırlatılırken, Bal buna karşılık “Hayır, ben Ramazan’a cenazenin kime ait olduğunu söylemiştim” diye karşılık verdi.

POLİSLER: GÖRMEDİK, DUYMADIK...

Tanık Polis Yücel Topaloğlu ifadesinde mezarlığa uzak bir yerde görevlendirildiğini, olay hakkında bilgisinin olmadığını iddia ederek, “Görev arkadaşım İbrahim Özkaya ile beraber görevimizi yerine getirdik. Sabaha kadar da Aysel Tuğluk’un oturduğu sitenin önünde görevlendirildik” şeklinde konuştu. 

Avukat Nuray Özdoğan’ın “saldırganları nasıl tanımlarsınız?” sorusunu Topaloğlu, “Herkes farklı tanımlayabilir ancak ben vatandaş olarak tanımlarım” diye cevapladı.

Polis İbrahim Özkaya, Topaloğlu’nun ifadelerinin aksine, “HDP Milletvekili Aysel Tuğluk’un cenazesinin olduğunu söylediler ve biz mezarlığın karşısındaki ışıklı kavşakta görevlendirildik” dedi. Kendilerinden başka bir de resmi polis ekibinin kavşakta görevli olduğunu söyleyen Özkaya, "Bağırma seslerini duymadım. Karanlık olduğu için yaşananları da görmedim" iddiasında bulundu.

Tanık Polis Mete Orhan da olaya dair hiçbir şeyi hatırlamadığını ileri sürdü. Orhan'ın gergin tavırları dikkat çekti. 

Tanık Orhan, Avukat Nuray Özdoğan ve Atiye Arıkan’ın hiçbir sorusuna cevap vermedi. Avukat Kenan Maçoğlu’nun “Olay yerinde görevli olarak ne yaptın?” sorusuna dahi Orhan’ın “hatırlamıyorum” yanıtı vermesi avukatların tepkisine yol açtı.

Bir sonraki duruşma 5 Ocak 2018 tarihinde görülecek.