Polislerin atış talimi yaptığı yerde öldürülmüş bir çocuk bulundu

Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde 16 yaşındaki Muharrem Aksem, özel harekat polislerinin atış talimi yaptığı yerde vücuduna çok sayıda mermi isabet etmiş şekilde öldürülmüş bulundu.

Urfa'nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Micit (Çalışkan) Mahallesi’nde, çobanlık yapan Muharrem Eksem (16) ölü bulundu. Micit Mahallesi ile Qinegûr (Güneş) Mahallesi arasındaki merada bulunan cenazenin uzuvları kopmuş ve vücudunda çok sayıda mermi  mi, şarapnel mi olduğu öğrenilemeyen cismin deliği olduğu öğrenildi.

Aksem’in eve gelmemesi üzerine kayıp ilanında bulunan ailesi ormanlık alanda yaptıkları arama sonucu çocuklarının cenazesiyle karşılaştı. Cenaze, gece saatlerinde Urfa Adli Tıp Kurumu'na, buradaki işlemlerinden sonra da Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Dün geceden bu yana hastanede bekletilen cenazeye yapılan otopsi raporu aileye verilmezken, Aksem’in bugün öğlen namazından sonra Micit Mahallesi'nde toprağa verilmesi bekleniyor. 

Ailenin avukatı da henüz ön otopsi raporunun hazırlanmadığını ve kendilerine verilmediğini söyledi.

Mmahallede yaşayanlar özel harekat polislerinin saat 18.00’a kadar cenazenin bulunduğu alanda atış talimi yaptığını vurguladı. Polislerin haftada 2 gün söz konusu alanda atış talimi yaptığını kaydeden mahalleli, polislerin Aksem’i öldürdüğünü ifade ediyor.