Rojhilat ve İran’da grev başladı

Aktivistlerin grev çağrısı yapması ve bugünü İran'a karşı protesto günü ilan etmesinin ardından, Doğu Kürdistan ve İran’da protestolar ve grevler başladı.

Sanal medya üzerinden bazı aktivistler, Doğu Kürdistan ve İran genelinde bugünü İran rejimine karşı protesto günü ilan etti. Ayrıca İran’dan ve yurt dışından 400 yazar ve çevirmen, İranlı grupları ve sendikaları İran genelinde genel grev başlatmaya çağırdı.

PROTESTO GÖSTERİLERİ DE BAŞLADI

Doğu Kürdistan’ın bazı şehirlerinde İran rejimine karşı genel grev başlatılırken, İran’da bazı üniversite ve şehirlerde protesto gösterileri başladı.

Sanal medyada paylaşılan görüntülere göre Doğu Kürdistan’ın Sine, Mahabad, Ciwanro, Bokan, Meriwan, Seqiz, Diwandere ve diğer kentlerinde esnaflar dükkanlarını kapatarak greve başladı.

Doğu Kürdistan’daki genel grevin yanı sıra Meşhed, Efsehan, Tahran, Şiraz, Kerec, Sine ve daha birçok kentte vatandaşlar sokaklarda eylemlere devam ediyor.

El-Zehra Üniversitesi, Tahran Azadi Üniversitesi, Uluslararası Qazwan Üniversitesi ve Tahran Şerifi Teknik Üniversitesi öğrencileri de protestolara başladı.

Öğrenciler ayrıca gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.