Sağlık emekçileri vergi adaletsizliğini protesto etti

Şirnex ve Adana'daki sağlık emekçileri, vergi adaletsizliğini protesto etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) başlattığı "Vergide adalet istiyoruz" eylemi 20. haftasını geride bıraktı.

ADANA

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi üyeleri ile Adana Tabip Odası (ATO) üyeleri Toroslar 2 No'lu Aile Sağlık Merkezi önünde bir araya geldi. ATO Başkanı Özden Polatöz, yüksek vergi kesintilerinin son bulmasını istedi, "Kazancına göre düşük ve ya hiç vergi vermeyenleri kollamaya devam edecek misiniz? Vergisini sildiğiniz, yüksek vergi muafiyetleri sağlayarak kamudan beslediğiniz şirketlere desteğinizi kesecek misiniz? Halkımızdan alınan adil olmayan ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden yüzde 66 oranındaki dolaylı vergileri azaltmayı düşünüyor musunuz" dedi.

ŞIRNEX

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)Şirnex Şubesi üyeleri, Şirnex Tabip Odası üyeleri, aile hekimleri ve sağlık çalışanları KESK önünde açıklama yaptı. "Vergi dilimi yüzde 15 olana kadar mücadelemiz sürecek" pankartını taşıyan kamu çalışanları, vergide adalet istedi.

Tabip Odası Şirnex Şube Başkanı Serdar Küni, "Halkımızın sağlığını koruma ve sürdürme çabalarımız için vergide ve gelirde adalet istiyoruz. Taleplerimiz hem sağlık çalışanları hem de tüm emeğiyle geçinen halkımız için" dedi.