Salih Müslim: Saldırılar dörtlü zirveyle bağlantılı

TEV-DEM Diplomasi Komitesi Üyesi Salih Müslim, Türk devletinin DAİŞ'i koruduğunu ve Kürtlerin kazanımlarını hedef aldığını söyleyerek, "Kazanımlarımızı korumak için direnişte ısrar edeceğiz" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Diplomasi Komitesi Üyesi Salih Müslim, işgalci Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî’ye yönelik saldırılarına ilişkin ANHA’ya konuştu.

‘KOALİSYON DA TEHDİT EDİLİYOR'

Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî saldırılarının İstanbul’da gerçekleştirilen dörtlü zirveyle bağlantılı olduğunu vurgulayan Müslim, "Türk devleti gerçekleştirilen dörtlü zirvedeki taleplerinin karşılanmasını sağlamak için Rojava’ya saldırılarda bulunuyor. Bu saldırılar ile Kürt halkının yok edilmesi hedefleniyor. Türk devleti ayrıca bu saldırıları ile Uluslararası Koalisyonu da açıkça tehdit etmektedir" dedi.

'TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İ BESLİYOR'

Müslim, DAİŞ’in ömrünün uzatılmak istendiğine dikkat çekerek, "Artık tüm dünya Türk devletinin DAİŞ’i beslediğini biliyor” mesajını verdi.

İdlib’deki çetelerin Efrîn’e yerleşmesi için zaman kazanıldığını da vurgulayan Müslim, "Türk devleti olası bir çözümü engellemeye çalışmaktadır. Bu yüzden de İdlib, Efrîn ve Derazor’daki çete gruplarını koruyor. Türk devleti çete gruplarının bitirilmesini engellemek için dünyanın dikkatlerini İdlib’den başka yere çekmek istiyor" diye belirtti.

Müslim, "Dünya devletleri sorumluluğunu yerine getirmelidir" çağrısında bulunarak, "YPG/YPJ savaşçıları Derazor’da tüm insanlık için mücadele ediyor ve Türk devleti de savaşçıların DAİŞ’ten özgürleştirdiği alanlara saldırıyor. Bu saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. Uluslararası devletler, bu saldırıları kırmızı çizgi olarak görmeli ve sorumluluklarını yerine getirmelidir” diye konuştu.

Suriye rejiminin saldırıları şikayet edebileceğini de belirtirken Müslim, "Suriye rejimi Türk devletinin bu saldırılarını uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi’ne şikayet edebilir. Ne yazık ki Suriye rejimi iradesini Rusya’ya teslim etmiştir ve Rusya’nın kararları karşısında sessiz kalmaktadır” dedi.

'KAZANIMLARIMIZ İÇİN DİRENECEĞİZ'

TEV-DEM Diplomasi Komitesi Üyesi Salih Müslim, Kuzey Suriye ve Rojava’da Demokratik Ulus projesi kapsamında önemli adımların atıldığını kaydederken, “Türk devleti bu sisteme karşı saldırılarda bulunuyor. Kazanımlarımızı korumak için direnişte ısrar edeceğiz. Demokrasi taraftarı tüm kesimler, Türk devletinin saldırılarına karşı mücadele etmelidir” dedi.