Sancar Muğla’da konuştu: Çözüm biziz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Muğla İl Örgütü tarafından düzenlenen 4’üncü olağan kongreye katıldı. Sancar, tek alternatifin HDP olduğunu belirterek, “Çözüm biziz” dedi.

Muğla’daki kongrede HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a, HDP’li vekil Sezai Temelli ve çok sayıda parti yöneticisi eşlik etti.

Sancar yaptığı konuşmada, Muğla’daki orman yangınları, yıkım ve yağmaya işaret ederek, “Biz ormanlara baktığımızda, tepelere, kıyılara baktığımızda, ekosistemde insanların doğa ile uyumlu, onurlu bir yaşam sürmesini görmek istiyoruz” dedi.

İktidarın her yere rant alanı olarak baktığı tepkisinde bulunan Sancar, “Bu mücadeleyi büyüttüğümüzde bu yıkımı, yağmayı yaratan zihniyeti de mutlaka değiştireceğiz” diye vurguladı.

Sancar, HDP’nin bu ülkeyi değiştirmeye, bu sistemi dönüştürmeye, bu iktidarı göndermeye geldiğinin altını çizerek, tek alternatifin HDP fikriyatı olduğunu kaydetti.


Newroz’dan sonra Muğla dahil olmak üzere her yerde gözaltı furyası başlatıldığını hatırlatan Sancar, “Ama bizleri korkutamıyorlar, sadece bir gerçeği ortaya kokuyorlar ve kendileri korkuyorlar” şeklinde konuştu.

Ermeni Soykırımında katledilenleri de anan Sancar,  “Geçmişimizde büyük acılar var. Kıyımlar, kırımlar, soykırımlar, katliamlar var. Bu acıları inkar ederek geleceği barış üzerine kuramayız (…) 1915’te yaşananlarla bir yüzleşme, inkardan vazgeçerek yaraları iyileştirme yolu seçilmezse o günkü zihniyet bugün de varlığını sürdürür” ifadelerini kullandı.

İşgal saldırılarına da değinen Sancar, “İşte şimdi yine sınır ötesi operasyonlarla on yıllardır denedikleri yöntemleri devreye sokuyorlar. Bunların temelinde inkar politikaları ve imha anlayışı olduğunu biliyoruz ama iç siyasete yönelik amaçları olduğunu unutmamak lazım” dedi.

Sancar sözlerini şöyle tamamladı: “Herkesin inancını özgürce kimliğini eşitçe yaşadığı bir düzen inşa ederek büyük barışı kuracağız. Onun için yükümüz ağır, yolumuz uzun ama arkamızda büyük bir halk desteği, çok güçlü bir tarihsel birikim, koca bir mücadele ve bedel deneyimi ve hepsinin üzerine oturan güçlü bir irade var. Kararlılığımız var, inancımız var, bu topraktaki bütün hak mücadelelerini, bütün direnişleri miras olarak kabul ettik, bütün demokrasi hedeflerini borcumuz olarak gördük. HDP budur, HDP bununla büyümektedir. Şimdi Türkiye’de HDP zamanıdır ve elbette Muğla'da da HDP zamanıdır. HDP olarak bizler HDP zamanı dediğimizde sadece partisel çerçevemizi kastetmiyoruz, büyük demokrasi ittifakımızı ve güçlü mücadele hedefini kast ediyoruz. Bizler sonuna kadar bu yolda yürüyeceğiz, bu ülkeyi şu inkarcı, talancı, yalancı iktidarın farklı versiyonlarına terk etmeyeceğiz. Çözüm var, çözüm biziz. Çare hepimiziz. Muğla gibi zor şartlara sahip bir şehrimizde bugüne kadar emek veren, yönetimlerde bulunan bütün yoldaşlarımı yürekten kutluyor, minnet ve teşekkür duygularımı iletiyorum. Yeni yönetimi de yine aynı coşku ve inançla kucaklıyorum.”