Saray yargısının Gezi kararı yok hükmündedir!

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Gezi davası tutsakları Osman Kavala, Can Atalay, Çiğdem Mater, Tayfun Kahraman ve Mine Özerden hakkında verdiği skandal cezayı onama kararı Kadıköy’de TİP tarafından protesto edildi.

Gezi davası tutsaklar hakkında Yargıtay tarafından verilen skandal cezayı onama kararını Kadıköy’de protesto eden Türkiye İşçi Partisi (TİP), “Saray yargısının halk düşmanı kararını tanımıyoruz” mesajını verdi. Süreyya Operası önünde polis ablukası altında gerçekleşen eyleme, TİP milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık hazır bulundu. “Can Atalay ve Gezi tutsaklarına özgürlük” yazılı pankartının açıldığı eylemde sık sık, “Gezi halktır, yargılanamaz”, “Hatay halkı vekilini istiyor” sloganları atıldı.

TİP adına açıklamayı okuyan Melisa Akyürek, Saray yargısının verdiği kararın yok hükmünde olduğunu vurguladı. Yargıtay 3. Ceza Dairesinin dün Gezi davası kapsamında verdiği kararların Türkiye siyaset ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçtiğini kaydeden Akyürek, “Osman Kavala’nın cebren ve şiddete başvurarak hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs; Çiğdem Mater, Tayfun Kahraman ve Mine Özerden’in ise teşebbüse yardım suçlamalarıyla aldıkları cezalar hem kanuni açıdan hem de Gezi’ye katılan milyonların ve halkın vicdanı bakımından yok hükmündedir” dedi.

Yargıtay’ın Gezi’den korkanlar adına, özgürlüklerimize ve emeğimize savaş açanlar adına karar verdiğini dile getiren Akyürek, Gezi’nin Türkiye’nin bütün kentlerinde özgürlükleri için, doğa için, hakları için yürüyen, hükümeti istifaya davet eden milyonların eseri ve onuru olduğunu vurguladı.  Halkın yargılanmayacağının altını çizen Akyürek, Saray ve onun siyasi çıkarlarına alet olanlar er ya da geç işledikleri suçların bedelini ödeyeceğini kaydetti.

Yargıtay kararının aynı zamanda TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ı halk iradesini gasp etmeye dönük bir başka hukuk katliamı olduğunu hatırlatan Akyürek, Can Atalay’ın on binlerce Hataylının oylarıyla seçilmiş, ömrünü toplumsal davalara adamış bir hukuk ve mücadele insanı olduğunu vurguladı. Yargıtay kararıyla kesinleşen hükmün Saray’ın halk düşmanlığı olduğunun altını çizen Akyürek, “Halk iradesini gasp etmeye çalışmak darbeciliğin en açık ispatıdır. Zorbalara, halk düşmanlarına meydan okuyoruz; 1 Ekim’de Özgürlük Yürüyüşümüzü başlatıyoruz” duyurusunu yaptı.

 TİP Milletvekili Sera Kadıgil, “Sanmayın ki Can Atalay TİP’den milletvekili olduğu için Gezi onurumuzdur. Gezi onurumuzdur dediğimiz için Can Atalay bugün bu sıralardan milletvekilidir. Sadece Can için değil Gezi'de kaybettiğimiz Ali İsmail'in düşlerindeki özgür dünyayı kurana kadar buradayız” dedi.

Polis tarafından katledilen Gazeteci Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe ise, “Gezi'den suç çıkarmaya çalışanlar suçludur. Gezi'de yargılanması gerekenler 8 canımızı alanlarken, barışçıl eylem sürdüren milyonların katıldığı arkadaşlarımıza kesilen bu faturayı reddediyoruz.  Gezi'de hepimiz Gezi'deydik” vurgusunda bulundu.