Savcılık, katil Gencer'i soruşturmaya gerek duymadı!

Suriye’de yetiştirilen Deniz Poyraz’ın katili Onur Gencer hakkında yürütülen soruşturmada, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına 17 Haziran'da silahlı saldırı düzenleyerek Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan davanın ilk duruşması, İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ederken,  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Nurgül Gencer, Nuri Gencer ve Onur Gencer hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak”tan yürütülen soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Savcılığın kararında, delil bulunmadığı ileri sürüldü.

TSK'NİN SİLAHIYLA SURİYE'DE POZ!

Katliamdan sonra katil Onur Gencer’in sanal medya hesaplarında dikkat çekici fotoğrafları ve paylaşımları ortaya çıkmıştı. Gencer, Suriye’nin Minbic kentindeki bir mevzi içerisinde, elinde uzun namlulu silahla çektiği bir fotoğrafı “Suriye hatırası” notu ile paylaşmıştı. TSK envanterinde bulunan ve kolluk birimleri tarafından kullanılan MPT-76 model silahı elinde tutan katil Gencer, Suriye’nin farklı kentlerinde fotoğraf çektirmişti. Fotoğraflar, saldırganın Suriye'de askeri eğitim aldığını ortaya koymuştu.  

ASKERLER GENCER'İ ARADI!

Bu arada Onur Gencer’i saldırı sonrası telefonla arayan Burhan Timur ile Abdüllatif Koçak ve Kadir Çatak’ın Bayburt ilinde Türk 17’nci Komando Tugay Komutanlığı Yardımcılığı 5’inci Komando Taburu 1’inci Komando Bölüğünde görevli askerler oldukları ortaya çıktı. 

Kimliği tespit edilen askerlerin Suriye'de görevli olmaları nedeniyle olay hakkında ifadelerine başvurulmadığı belirtildi. 

Askerlerden Burhan Timur’un katil Gencer’in telefonunda “Komanda Burhan” olarak kayıtlı olduğu ve görüşme yaptığı tespit edildi. Ancak Timur hakkında HTS kaydı dosyaya gönderilmedi. 

Sanığın HTS kayıtlarında "ESAM EL MUHAMMED, FATMA HACIMUHAMMAD ya da ABDO ACİ" gibi yabacı uyruklu ancak kullandıkları telefon numaralarından hareket ile Türkiye'de yaşadıkları anlaşılan kişiler hakkında ise hiçbir işlem yapılmadı.