GÖRÜNTÜLÜ

Serhat bölgesinde sel: Qereyazî’de bir genç hayatını kaybetti

Kuzey Kurdistan’ın Serhat bölgesinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı ani su baskınları nedeniyle Qereyazî’de 23 yaşındaki Yakup Eren hayatını kaybetti.

SERHAT'TA SEL

Şiddetli yağışlar Erzirom’un Tatos (Tekman), Qereyazî (Karayazı) ve Xorasan (Horasan) ilçeleri ile Agirî’nin Zêtka (Eleşkirt) ve Bazîd (Doğubayazıt) ilçelerini etkiledi. 

TATOS

Tatos’un, Hecîcergo, Merxok, Şem, Qilêçî ve Melemihemed kırsal mahallelerinde su baskınları yaşanırken, Hecîcergo ve Merxok köylerinin yakınlarında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce (DSİ) dere üzerine yapılan su setinin patlaması sonucu, selle birleşen baraj suları köylerde büyük hasara neden oldu. Onlarca ev ve ahır ile çok sayıda araç zarar gördü. Hayvanlarını selden dolayı kurtarmaya çalışan köylüler, setin patlamasıyla yüzlerce hayvanın sel sularına kapıldığını bildirdi. 

QEREYAZÎ

Qereyazî ilçesine bağlı kırsal Sukanok Mahallesi’nde yağış sonrası debisi yükselen dereyi geçmeye çalışan Yakup Eren (23) sulara kapıldı. Eren'in cenazesi, sabah saatlerinde düştüğü yere 40 kilometre uzaklıktaki Agirî’nin Dûtax ilçesine bağlı Çello köyü girişindeki derenin kenarında bulundu. Eren'in cenazesi Karayazı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

XORESAN

Xoresan ilçesinde Kadıcelal, Akçatoprak, Ağıllı ve civar bazı mahallelerde etkili olan şiddetli sağanak, sele döndü. Mahallelerdeki dereler de taşarken, Kadıcelal köyünde sele kapılan 12 büyükbaş hayvan öldü. Kırsal mahallelerde bazı tarım arazileri, ev ve ahırları da su bastı. 

AGIRÎ

Agirî’nin Zêtka (Eleşkirt) ve Bazîd (Doğubayazıt) ilçelerine bağlı kırsal mahallelerde de şiddetli yağışlar nedeniyle sel yaşandı. Zêtka ilçesine bağlı Avxark köyünde evler, ahırlar, yollar ve tarım arazileri zarar gördü.