Serxwebûn gazetesinin Eylül ayı sayısı çıktı

Serxwebûn gazetesinin 501. sayısı, “Önder Apo’nun Direnişi İmralı Sistemini ve İhaneti Parçaladı” manşetiyle çıktı.

Serxwebûn gazetesi Eylül sayısında İmralı İşkence sisteminden KDP ihanetine, ekolojiden, Türk devletinin devşirme politikalarına gibi birçok konuya yer verdi.  Ayrıca gazetenin Eylül sayısında PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan ile yapılan özel röportajın ilk bölümünü de yer alıyor.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “İmralı Sistemiyle Zirveye Ulaşan Kürt Düşmanlığı” başlıklı yazısında, “İmralı işkence, tecrit ve soykırım sistemi çeyrek asrını doldurdu. 25. yılında bulunuyor. Tam iki buçuk yıldır da İmralı’dan hiçbir haber alınamıyor. Önder Apo’nun ve İmralı’da bulunan diğer yoldaşların durumuna dair Hareket ve halk olarak hiçbir bilgimiz yoktur. Böyle bir durum mevcut dünyada hiçbir yerde yaşanmamaktadır. Tarihte de benzeri, örneği bulunmamaktadır. Önce bu gerçekliğin altını kalınca çizmek lazım. Kürt sorununu doğru anlamak ancak İmralı gerçeğini anlamakla mümkündür. Dolayısıyla adına “Kürt Sorunu” denen, gerçekte ise Kurdistan’ı bölüp parçalayarak Kürtleri halk olarak yok sayıp, yok etmek isteyen zihniyet ve siyasetin bir benzeri yoktur, örneği bulunmamaktadır” diyor.

HALKIMIZ KDP’NİN YAPTIĞI KÖTÜLÜKLERİN TANIĞI

KCK Yürütme Konseyi üyesi Xebat Andok, ise yazısında KDP’nin kuruluşundan günümüze tarihte oynadığı ihanet ve işbirlikçiliğe değiniyor. Xebat Andok, “Hainliğin Barzani Versiyonu Biriciktir” başlıklı yazısında, “Başûr halkı Saddam tanklarıyla birlikte Hewlêr’in YNK’den nasıl alındığını bugün gibi hatırlamaktadır. Başûr halkımız PKK’nin tasfiye konsepti temelinde Başûr topraklarını soykırımcı T.C’ye nasıl açtığını, sattığını, işgal ettirdiğini yaşayarak görmektedir. Başûr halkı önü alınmazsa KDP ve Barzanilerin Başûr diye bir yer bırakmayacaklarını, ülkeyi kendi dar çıkarlarına kurban ettiklerini çok iyi görmektedir. KDP ve Barzanilerin Kurdistan’ın tüm zenginliğini cebe indiren, Kurdistan özgürlük davasını kendi iktidarı için istismar eden bu diktatörlüğünden herkes rahatsızdır. KDP ve Barzaniler bu yönüyle zararın en büyüğünü Başûr’a ve Başûr halkımıza yapmıştır” tespitinde bulunuyor.  

22 Eylül günü şehit düşen gazeteci 30 yıllık gazeteci Seyit Evran, haber için gittiği Medya Savunma Alanları’na bağlı Behdinan bölgesine ilişkin kaleme aldığı anılarından bir bölüm de Serxwebûn gazetesinin Eylül sayısında yer alıyor. Serxwebûn’un Eylül sayısında;

Ferzê Dêrsîm, “Diyanet Özel Savaşın Hizmetinde”,

Arjîn Rozerîn, “Ekolojik Kırım Bir Savaş Stratejisidir”,

Cemal Şerik, Devşirilen Devlet Gerçeği”,

Çiğdem Doğu, Eylül ayı kadın şehitlerini konu edinen “Şehitler Sakine Cansız Kararlılığında Kadın Özgürlük Mücadelesini Yükseltelim” başlıklı yazılar da yer alıyor.

Serxwebûn yazılarına serxwebun.org üzerinden de ulaşılabilir.