Serxwebûn’un Nisan sayısı çıktı

Serxwebûn gazetesinin Nisan sayısı “İşgal ve İhanete Karşı Serhildan Zamanı” manşetiyle çıktı.

Serxwebûn gazetesinin 484. sayısı “İşgal ve İhanete Karşı Serhildan Zamanı” manşetiyle yayınlandı.

Nisan sayısında KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Savaşın kaderini topyekun mücadele belirleyecektir” başlıklı yazısında dünya ve bölgede yaşanan son siyasal gelişmeleri değerlendiriyor. Türk devletinin KDP’nin desteğiyle 17 Nisan gecesi Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırısını konu alan değerlendirme, analiz ve yazıları yanında  PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan’ın “Gücümüz ideolojimizdir” ve 1 Mayıs yazısı; PKK Eğitim Komitesi Üyesi Nurettin Demirtaş’ın “Kültür-sanat savaşını özgürlük ruhuyla kazanacağız” başlıklı değerlendirmesi ve KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat’ın Avrupa’daki meclis çalışmalarını değerlendiren değerlendirme yazısı yer alıyor.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, değerlendirmesinde Türk devletinin, soğuk savaş sonrası yıkılan Ortadoğu’da yeniden kurulmak istenen dengeleri siyasi avantaj dönüştürmek istediğini ve özellikle Misak-ı Milli olarak ifade ettiği Kürdistan’ın Başûr ve Rojava parçalarını yeniden nasıl kontrol etme hesabı içinde olduğunu analiz ediyor.

ÖZGÜR YAŞAMIN DOĞUŞU

PAJK Koordinasyonu adına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününe ilişkin kaleme alınan yazıda, Abdullah Öcalan’ın 4 Nisan doğumu dışında partileşme ile ikinci doğuşunu; 15 Şubat Komplosu sonrası oluşturduğu yeni paradigma ile üçüncü doğuşunu gerçekleştirdiğini belirtiyor ve bu doğuşların aynı zamanda kadınların ve Kürt halkının da özgür yaşama adım attıkları ve yeni başlangıçlar yaptıkları süreçler olduğu tespitinde bulunuyor.

TÜRK DEVLETİNİN GÜNEY KÜRDİSTAN’DAKİ SÖMÜRGE VALİSİ BARZANİLER

17 Nisan gecesi Medya Savunma Alanlarına yönelik işgali değerlendiren Orhan Kendal,  “Kürdün Aşil Topuğu İhanet ve KDP” başlıklı yazısında, “KDP yönetimi kendini düşmanımıza göbekten bağlamış bulunmaktadır. Dar çıkarları için satmayacakları hiçbir ulusal ve ahlaki değerleri kalmamıştır. Kendilerine bağlı ve Türk özel savaşı ile eğittikleri çeteleri bize karşı kullanmayı hedeflemektedirler” diyor ve buna karşı ulusal bilinçle net tavır alınması çağrısında bulunuyor.

Nedim Seven, “Direnenler kazanacaktır” başlıklı yazısında KDP ihanetine, “Barzani hanedanlığı 1992-95-97 Güney savaşlarında TC rejiminin emir erleri ve tetikçileri gibi hareket etmişlerdir. Tarihin yüz karası olan 1997 Hewlêr katliamıyla silahsız, savunmasız 70’in üzerinde PKK’li ve sempatizanı olan yaralı ve hasta insanları katletmiştir” değerlendirmesiyle dikkat çekiyor.

MÜCADELE İLE YARATILAN BAYRAM

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Birlik ve Dayanışma Ruhu PKK’de Yaşam Buluyor” başlıklı yazısında “İşçiler ve emekçiler var oldukça, onların özgürlük ve demokrasi mücadelesi gerektikçe 1 Mayıs da hep var olacaktır. Biz 1 Mayıs’ı böyle anladık, anlamlandırdık ve bu temelde yaşadık. Parti olarak bundan sonra da bu temelde yaşamaya ve her 1 Mayıs’ı özgürlük ve demokrasi mücadelemizin daha çok bilinçlendiği, örgütlendiği ve yükseldiği bir gün haline getirmeye çalışacağız” diyor.

Nisan sayısında Helin Ümit’in, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 Mart’ta Amed’e gerçekleştirdiği  “helalleşme” ziyareti; KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat’ın Avrupa’daki meclis çalışmalarına dair değerlendirmesi ve Şiyar Amed’in kültür sanat üzerine yazısı ile anı yazısı da yer alıyor.