Silivri’de tutsaklar ölümle tehdit edildi, açlık grevi başlatıldı

Silivri 7 Nolu Cezaevinde tutsaklar gardiyanlar tarafından ölümle tehdit edildi. İki tutsak 10 günlük açlık grevi başlattı.

Silivri 7 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki İbrahim Dinçer, 13 Nisan’da ailesiyle yaptığı kapalı görüşte, maruz kaldıkları baskıları anlattı.

Hakkında 15 yıl hapis cezası verilen ve 4 yıldır cezaevinde bulunan Dinçer’in annesi Şehnaz Dinçer’e, gardiyanların kendilerini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Anne Dinçer, “Cezaevinde zulüm yapıyorlar. Oğlum yemeklerin az verildiğini, spora çıkarılmadıklarını, sözlü tacizlerde bulunduklarını ve baskıların olduğunu söyledi” dedi.

Dinçer, oğlunun işkence ile katledilen Ferhan Yılmaz’la birlikte başka bir tutsağın da yaşamını yitirdiğini duyduklarını söylediğini aktardı.

Başka tutsakların da ailelerine aynı ihlalleri yaşadıklarını anlattığını sözlerine ekleyen anne Dinçer, Silivri 7 Nolu’da bulunan Murat Akın ve Metin Orman adlı iki tutsağın ihlallere karşı 16 Nisan itibariyle 10 günlük açlık grevi eylemi başlattığını belirtti.

Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki Ferhan Yılmaz, kalp krizi geçirdiği iddiasıyla hastaneye kaldırılmış ve pazar günü hayatını kaybetmişti. Adalet Bakanlığı da ölüm nedenini “kalp durması” olarak iddia etti. Ailesi ve insan hakları örgütleri Ferhan Yılmaz’ın vücudunda işkence izleri olduğunu ve işkence ile katledildiği tepkisinde bulundu.

Silivri 5 Nolu Cezaevinde 10 Nisan’da günü 60 gardiyanın yaptığı koğuş baskını sırasında Batman doğumlu olan Ferhan Yılmaz’ın da aralarında olduğu çok sayıda tutsak ağır yaralanmıştı. Bu tutsaklardan bazıları hastanelere, bazıları da başka cezaevlerine sevk edilmişti. Türk cezaevlerinde son yıllarda baskılar, işkenceler ve ölümler benzeri görülmemiş bir boyuta ulaştı.