Silopiya’da savaşa karşı yürüyüş: Kürt halkı çözüm muhatabı ve yolunu gösteriyor

Silopiya’da düzenlenen yürüyüşte konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Kürt halkı mücadelesiyle muhatap ve yol gösteriyor. Çözümün yolu Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’dır. Muhatap da İmralı’dır” dedi.

Şirnex’in Silopiya (Silopi) ilçesinde 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla şölen düzenlendi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde Kizir (Cumhuriyet) Mahallesi'nde düzenlenen şölene DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Şölende, “Li hemberî şer aştî, li hemberî tecrîdê tekoşîn, li hemberi dagirkerîyê berxwedan” pankartının yanı sıra “Bimre Xiyanet, Bijî Kurdistan”,  “Jin Jiyan Azadî” ve Tekoşîna Jinê li Her Derî ye” dövizleri taşındı. 

‘KÜRT HALKI BARIŞIN VE ÖZGÜRLÜĞÜN YOLUNU GÖSTERİYOR’

Şölenin ardından ise yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sonrası konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Botan bölgesinin her alanının 40 yıldır savaş alanı olduğunu vurguladı. Kürtlerin barış, özgürlük ve eşitlik talepleriyle mücadele ettiklerine dikkat çeken Bayındır, “Bundan kaynaklı savaşın yaşandığı yerdeyiz. Buradan barış ve özgürlük çağrısı yapıyoruz. Kurdistan’da ve dünyada savaşın rengi halklara dayatılıyor. Ancak biz savaşın rengine karşı barışın rengi olan beyaz rengi, barış ve özgürlüğü savunuyoruz” diye konuştu.  

İktidarların günümüzde 3’üncü Dünya Savaşı’ndan bahsettiğini, ancak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır bundan bahsettiğine dikkat çeken Bayındır, “Eğer iktidarlar Ortadoğu coğrafyasında çözüm için çabalamazlarsa Ortadoğu cehenneme çevrilir, diyor. Bugün de iktidarlar burayı savaş alanına çevirmiş ve 3’üncü Dünya Savaşı yaşanıyor. Kürt halkı 40 yıldır büyük bir mücadele veriyor. Ortadoğu halkları için de eşitlik, barış ve özgürlük yolunu gösteriyor. Bugün Kurdistan ve Türkiye’de on binler, yüz binler barış ve özgürlük mücadelesi veriyor” dedi.  

 'BARIŞ MÜCADELESİNİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPAN TEK BİR LİDER VAR'

Hegemon güçlerin halklara savaşı dayattığına dikkati çeken Bayındır, devamla,  "Ölüm ve talanı dayatıyorlar. Ancak tüm dünyada sadece bir lider var ki o da barış mücadelesinin öncülüğünü yapıyor. O da Sayın Abdullah Öcalan’dır. 25 yıldır onurlu bir barış, Kürt halkının özgürlüğü ve barış için çabalıyor. Ancak bu meydanda da görüyoruz ki barış ve özgürlük talebine karşı savaş devrede. AKP-MHP iktidarı, hem Kurdistan hem de Türkiye’de barışa engeldir." 

"Zalimler ve işgalcilerin defterinde çözüm yok" diyen Bayındır, "Ancak milyonlar insanlığı savunuyor. Bundan kaynaklı çözüm, özgürlük, barış ve eşitlik diyoruz. Bu talep karşısında hiçbir iktidar duramaz. Ne kadar engel olurlarsa olsunlar, kazanacak olan barış ve özgürlük talebi olacaktır. Bundan kaynaklı bu iktidarın tecrit politikaları başarılı olamayacaktır. Kürt halkı mücadelesiyle muhatap ve yol gösteriyor. Çözümün yolu Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’dır. Muhatap da İmralı’dır. Bu tecrit kırılana kadar mücadeleyi her alanda yükselteceğiz" ifadelerini kullandı. 

KDP SAVAŞIN ORTAĞIDIR

Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarında Türk devleti ile birlikte hareket eden KDP'ye de tepki gösteren Bayındır, şunları söyledi: "Bu savaşın ortakları var. Ortakları da Başûrê Kurdistan’daki KDP’dir. Bu ortaklığı nedeniyle binlerce Kürt kahramanı katledildi. 2 Kürt kadın gazeteci katledildi. Başûrê Kurdistanlı bir genç dün İstanbul’da katledildi. İyi bilin ki onurlu Kürtler İstanbul’da da Federe Kurdistan’da da katlediliyor. Bu katliamlara yol açanlar bu savaşın ortaklarıdır. Başûrê Kurdistan'daki halkımıza sesleniyoruz: KDP bu ihanetin ortağıdır. Bundan kaynaklı sorumluluk sizin omuzlarınızda, hepimizin omuzlarında. Bu yük hepimizin üzerinde."