Sivas Katliamı’nda zamanaşımı kararı protesto edildi

Sivas Katliamı Davası'nda verilen zamanaşımı kararına tepki gösteren katliamda yakınlarını kaybeden aileler, adliye içinde yaptıkları oturma eylemi ile kararı protesto etti.

Sivas’ta 3 Temmuz 1993 yılında aydın, yazar ve sanatçıların da aralarında bulunduğu 33 kişinin katledildiği Madımak Katliamı’na ilişkin dava, zamanaşımı gerekçesiyle düşürüldü. Katliamda yakınlarını kaybeden aileler karara tepki göstermek amacıyla Adliye içinde oturma eylemi gerçekleştirdi.

"Sivas'ı yakanlar AKP'yi kuranlar", "Sivas'ın ışığı sönmeyecek", "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" "Siyasi kararı tanımıyoruz" sloganı attı. Açıklamaya Madımak aileleri, Yeşiler ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, milletvekilleri Celal Fırat ve Sevilay Çelenk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili Kemal Bülbül ve pek çok katılımcı katıldı.

'YUKARIDAKİLERİN VERDİĞİ KARARLA DÜŞÜRÜLDÜ'

Açıklamayı yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKAD) Genel Başkanı Cuma Erçe, "Saraydaki bu karar için de vatana, millete hayırlı olsun desin. Az önce içeride verilen karar, her türlü uluslararası anlaşmaya rağmen verildi. Yukarıdakilerin verdiği kararla dava zamanaşımına uğradı. Mahkeme heyeti, halkın vicdanında yargılanacaklar arasında yerini aldı" dedi.

'SAFLARIMIZ DAHA SIKI OLACAK’

Hükümetin katillerden yana olduğunu belirten Erçe, şunları söyledi: "Seçimden önce gerici, ırkçı, faşist ortaklarına verdikleri sözün gereği olarak katilleri aklamışlardır. Biz de her şeye rağmen barıştan yana olduk ama bu saatten sonra saflarımız daha sıkı olacak. Biz bu dava bitti demeden bitmeyecek. Kiminle barışıp barışmayacağımıza biz karar vereceğiz. Biz bu davayı mahşere bırakmayacağız."
AV. SARIHAN: BÜTÜN YOLLARI DENEYECEĞİZ

Ardından söz alan Avukat Şenal Sarıhan gerçek sorumluların yargılanmadığına dikkat çekerek, "Bütün yolları denemekte kararlıyız. Kaybedilmiş gibi gözüken alanlardan büyük kararlar çıkıyor. Bu mücadelenin getireceği karanlıktır. Bugünkü karar hepimize mücadele için güç olsun" diye konuştu.

Erçe, 16 Eylül’de İzmir'de yapılacak miting için de "Eylemimiz bir bölge mitingiydi, Türkiye mitingi oldu" ifadelerini kullandı.