Siyasi soykırım operasyonu: Çok sayıda gazeteci gözaltına alındı

Siyasi soykırım operasyonu kapsamında, Mezopotamya Ajansı Ankara bürosuna baskın yapıldı. Birçok kentte MA ve JINNEWS muhabirlerinin evlerine baskın düzenleyen polisler çok sayıda gazeteciyi gözaltına aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı'nın (MA) Ankara bürosuna baskın gerçekleştirildi. Büroda polis araması devam ederken, MA ve JINNEWS muhabirlerinin bulunduğu eve de polislerce baskın düzenlendi. MA Ankara muhabiri Zemo Ağgöz de evine  yapılan baskınla gözaltına alındı. 

Operasyon kapsamında MA muhabiri Selman Güzelyüz Amed’in Kayapınar ilçesinde, Hakan Yalçın'ın da Van'daki evine baskın yapıldı. Evlerde yapılan aramalarda, Demokratik Modernite ve Jineoloji dergileri ile birçok kitaba polis tarafından el konuldu. Aramaların ardından Güzelyüz ve Yalçın gözaltına alındı. 

Amed'de JINNEWS muhabiri Habibe Eren'in, Kayapınar ilçesindeki evine baskın gerçekleştirildi. Aramaların ardından JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Derya Ren gözaltına alındı. 

JINNEWS muhabiri Öznur Değer de, Mardin Kızıltepe'de bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Urfa'da da MA muhabirleri Emrullah Acar ile Ceylan Şahinli gözaltına alındı. MA muhabiri Emrullah Acar'ın, Urfa'da bulunan evine polis baskın yaptı. Aramaların ardından Acar gözaltına alındı. Acar'ın Mardin'in Dargeçit ilçesindeki aile evine de baskın yapıldığı ve çok sayıda kitaba el konulduğu belirtildi.

 MA Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever'in, İstanbul'daki evine baskın gerçekleştirildi. Evde yapılan aramalarda çok sayıda kitaba el konuldu. Yurtsever, daha sonra gözaltına alınarak Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.