Siyasi soykırım sürüyor: 24 gözaltı daha

Siyasi soykırım operasyonlarında 24 kişi daha gözaltına alındı. Son 4 günde gözaltına alınanların sayısı en az 136 oldu.

AKP-MHP iktidarının siyasi soykırım operasyonları sürüyor. 2 Ekim'de İstanbul ve Kırklareli'nde aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile sivil toplum örgütü yöneticilerinin de olduğu 21 kişi gözaltına alındı. 21 kişi, emniyet işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Yine 3 Ekim'de 16 ilde yapılan operasyonlarda 55 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Riha merkezli Mêrdin, Amed, Dîlok, Mersin, Şirnex, İstanbul, Bursa, Êlih, Denizli, Adana, Kayseri, Antalya, Konya, Isparta ve Kocaeli'de gözaltılana alınanların çoğu, mültecilerden oluştu.

Gözaltında tutulan 20 kadın, dün akşamki emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. “Örgüt üyesi olmak” suçlamasının yöneltildiği kadınlara, Kuzey ve Doğu Suriye'de bulunduğu iddia edilen "Saziya Ewlekariya Leşkeri (SEL)" hakkında sorular yöneltildiği öğrenildi.

Söz konusu oluşum içerisinde yer alan kişilerin teşhis edilmesinin istendiği ve ikametgah adreslerinin sorulduğu belirtildi. Serbest bırakılan 4 mülteci kadının sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldüğü öğrenildi.

Gözaltında bulunan 35 kişinin emniyet ifadelerinin bugün başlaması bekleniyor.

 Ayrıca 4 Ekim'de 15 ilde 37 kişi daha gözaltına alındı. İstanbul, Wan, Riha, Elezîz, Düzce, Amed, Bursa, Edirne, Kırklareli, Kilis, Îdir, Hatay, Adana, Mereş ve Denizli'de gözaltına alınanlara sanal medya paylaşımlarının sorulduğu öğrenildi.

 Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün de Erzirom, Dîlok, İstanbul ve Şirnex'te yapılan ev baskınlarında 24 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Son 4 günde gözaltına alınanların sayısı en az 136 oldu.