Strasbourg’da Şehîd Çekdar Canfeda Med ve yoldaşları anıldı

12 Ağustos 2022 yılında Metîna’da şehîd düşen Çekdar Canfeda Med ve yoldaşları Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılan bir etkinlikle anıldı.

12 Ağustos 2022 yılında Metîna’da şehîd düşen Çekdar Canfeda Med (Enver Çelik), Şevin Çekdar (Şeyda Eren), Arîn Armanc (Mizgin Eren) ile Suphi Tolhildan (Yılmaz Beşaltı) için Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde Fransa’nın Strasbourg kentindeki Kürt Kültür derneğinde bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

TCŞ ve TekoJIN öncülüğünde yapılan anma şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Anmada ilk konuşmayı kuzeni Têkoşer Çiya, ailesi tarafından Şehîd Çekdar Canfeda Med şahsında yazdıkları mektubu okuyarak başladı.

Çiya konuşmasında ise Şehîd Çekdar Canfeda Med’in yılmayan direngen bir kişiliği olduğuna dikkat çekti. Çiya konuşmasını “ Şehîd Çekdar’ın bizlere bıraktığı mirası zaferle taçlandıracağız. Onun yolunda giderek düşmana karşı olan kin ve öfkemiz bir kez daha yenilenmiştir” dedi.

ÖNCÜLERİMİZ ÖNDER APO VE ŞEHİTLERDİR

Ardından konuşan Sinan Yılmaz ise Mersin Mezitli’de fedai eylem gerçekleştiren Şehîd Sara ve Rûken’i anarak “Şehîd Sara ve Rûken şahsında tüm Kürdistan Devrim Şehitlerini anıyor ve onlara olan minnettarlığımızı dile getiriyoruz. Şehîd Çekdar Avrupa’da başta olmak üzere bir çok alanda Kürdistan Devrim Mücadelesi için çalışmalar yürüttü. Bizlerde Şehîd Çekdar’ı esas alarak bu mücadeleyi sürdümemiz gerekir. Bu dönemde bizim en büyük öncülerimiz Önderlik ve şehitlerdir.” dedi.

Mücadele arkadaşı Çektar Serhed ise şunları dile getirdi;
“Şehîd Çekdar’ın bizlere bırakmış olduğu mirasın takipçisi ve savunucuları olacağız. Her yerde Kürdistan Özgürlük Mücadelesi için nerede ne olursa mücadele sürecektir. Heval Çekdar çok mütevazi ve her şeye başarı ile yaklaşan bir arkadaştı. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi için bizlerde her yerde mücadele etmeye devam edeceğiz. Şehîd Çekdar’ın şahsında tüm şehitlerin intikamını alacağız. Kürdistan gençliğinin bilinci ve var olan mücadele tarzını esas alarak mücadeleye yaklaşım sağlaması gerekir. Bizler şehitlerin takipçileri olacağız.”

Konuşmaların ardından Şehîd Çekdar Canfeda Med’in mücadele yaşamına ilişkin ve Önder APO’nun şehitlere ve gençlere yönelik konuşmasının yer aldığı sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Anma “Şehîd Namirin” ve “Ciwan fedaiye Rêber APO’ne” sloganları ile sona erdi.