Sudani, Kerkük’teki Arap ve Türkmen temsilcilerle görüştü

Irak Başbakanı Sudani, Kerkük'te Arap ve Türkmen temsilcileriyle yaptığı görüşmede, hükümetin oluşturulmasında hiçbir bileşenin dışlanmaması gerektiğini vurgulayarak, yerel yönetim için ortak çalışmanın önemine dikkat çekti.

SUDANİ KERKÜK

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Kerkük'te Arap ve Türkmen temsilcilerle bir araya geldi. Kerkük İl Meclisi'nde gerçekleştirilen toplantıda Sudani, hükümetin oluşturulmasında birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti ve hiçbir güç veya topluluğun dışlanmaması gerektiğini vurguladı.

Irak medyasında yer alan habere göre, Başbakan Sudani, Kerkük İl Meclisi'nin oluşturulması sürecinde ortak çalışmanın gerekliliğini belirtti.  Sudani, "Kerkük İl Meclisi'nin ilk toplantısı büyük bir başarıydı. Seçimlerde başarı elde eden bileşenler arasında her türlü iş birliği sağlanmalı, dışlama veya küçümseme olmamalıdır. Kerkük'teki tüm ulusal taraf ve bileşenler bir güç olarak birlikte çalışmalıdır," ifadelerini kullandı.

Sudani, Kerkük İl Meclisi'nin yeni üyelerine yerel yönetimi seçmeleri ve Kerkük halkının taleplerine uygun olarak vali belirlemeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, ekonomik kalkınma ve temel hizmetler için gerekli tüm desteklerin sağlanacağını yineledi.

Başbakan Sudani, Kerkük İl Meclisi'nin ikinci toplantısının tarihini 11 Ağustos olarak belirledi.