Sürgün edilen tutsaklara çıplak arama işkencesi

Urfa 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nden Aksaray 1 Nolu T Tipi Cezaevi’ne sürgün edilen tutsakların çıplak arama işkencesine maruz kaldıkları öğrenildi.

Urfa 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutulan 5 kişinin ailelerine haber verilmeden 4 Mart Cuma günü farklı cezaevlerine sürgün edildikleri öğrenildi.

Tutsak aileleri, Urfa’da cezaevinde tutulan tutsakların ailelerini aramaları ile sürgünden haberdar oldu.

Rıdvan Er ve Hasip Avşar adlı tutsakların Aksaray 1 Nolu T Tipi, Ramazan Turan ve Selman Büyüktaş Çorum Sungulu T Tipi, Suat Obuz’un ise Tokat T Tipi cezaevlerine istekleri dışında sürgün edildiği öğrenildi.

Aksaray 1 Nolu T Tipi Cezaevi’ne avukatı ile görüşen Hasip Avşar, cezaevi girişinde çıplak arama işkencesine maruz kaldıklarını aktardı.

Cezaevinde tekli hücrelerde tutulduklarını belirten Avşar, cezaevinde tutsaklar üzerinde baskıların olduğunu belirtti.

1995 yılından bu yana cezaevinde tutulan Avşar, ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. 27 yıldır farklı cezaevlerinde tutulan Avşar’ın Amed’de bulunan ailesine yakın olmak için kısa bir süre önce Amed’e sevkini istediği ancak buna karşı Aksaray’a sürgün edildiği öğrenildi.

Kalp ve tansiyon hastası olan Avşar’ın sağ dizinde opera parçalı kırık, sağ femur eski kondik kırığı var.

Avşar, İnsan hakları Derneğinin (İHD) hasta mahpus listesinde yer alıyor.

Sürgünlerin Cuma gününden bu yana gerçekleşmiş olmasına rağmen ne sürgünlerin gerçekleştiği cezaevi ne de sürgün edilen cezaevi idareleri tutsakların yakınlarına henüz bir bilgi vermedi.