TBB Başkanı Sağkan: Şenyaşarlar'ın çığlığı tüm ülkede duyulmalı

Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret eden TBB Başkanı Erinç Sağkan, "Bu ailenin çığlığı tüm Türkiye’de duyulmalı. Ailenin nöbeti hepimizin ayıbıdır" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 367. gününde sürüyor. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki Mardin, Şırnak, Muş, Amed, Urfa, Siirt, Van, Hakkari, Bingöl ve Batman baro başkanları, “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” alanında aileyi ziyaret etti.

SAVCI VE VALİ HEYETLE GÖRÜŞMEDİ

Ziyaret öncesi heyet, ailenin dava dosyaları ile ilgili Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri ve Vali Abdullah Erin ile görüşmek istedi. Daha önce heyete randevu veren iki isim, “başka bir programa katılacakları” iddiasıyla kısa bir süre kala randevularını iptal etti. Ailenin avukatlarından Gökhan Dayık ve Bülent Duran ziyaret öncesi ailenin yaşadıkları ve dava dosyaları ile ilgili heyete bilgi verdi. Ardından adliye binası önüne geçen heyeti, aile ellerinde “Sadece adalet istiyoruz” yazılı döviz ve 14 Haziran 2018 tarihinde yaralıların taşındığı, saldırıya uğrayan ambulansın fotoğrafları ile karşıladı.
Görüşme sırasında aile, yaşadıkları sürece ilişkin heyete bilgi verdi.

'GÖZ GÖRE GÖRE İŞLENDİ'

TBB Başkanı Erinç Sağkan, “Göz göre göre hastanede işlenen bir cinayetin hâlâ aydınlatılmamış olması, adaletin tesis edilmemiş olması, bir annenin bir yıldır çığlığının duyulmuyor olmasının hiçbir yerde makul bir izahı olamaz. Bizler hukukçularız. En başta yaşam hakkını savunacağız. Bu dava dosyasının biran önce açılması ve sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılarak adaletin tesis edilmesi bizlerin de sorumluluğunda. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama adaletin tesis edilmemesi hepimizin vicdanını yaralıyor. Bu dosyanın etkin bir şekilde sonuçlanması en başta gelen talebimiz. Bu talep noktasında mücadele eden ailenin yanında olacağız. Bu ailenin çığlığının tüm Türkiye’de duyulması için dosyanın takipçisi olacağız. Bugün acınızı paylaştığınızı belirtmek için buradaydık” dedi.

'HEPİMİZİN AYIBI'

Katliamın üzerinden yaklaşık 4 yıl geçtiğini vurgulayan Sağkan, “Anne gözlerinin önünde linç edilerek katledilen yakınlarının hakkını aramak için bir yıldır güneş, yağmur altında burada nöbet tutmak zorunda bırakılıyor. Bu hepimizin ayıbıdır. Gözleri önünde çocukları öldürülen bir kadına bunları yaşatmamalıydık. Adaleti tesis etmeliydik ve bir nebzede olsa gözyaşlarını dindirebilmeliydik. Ancak bir anne çocuklarını öldüren kişilerin yargılanması için bir yıldır nöbet tutuyor. Tek isteği adalet. Etkin bir soruşturma ile sorumluların yargılanmasını istiyor. Bu talebe kim kayıtsız kalabilir? Aileyi terörize etmek hangi vicdana sığar” şeklinde konuştu.

Sağkan, "Ailenin çığlığının tüm Türkiye’de duyulması için bugün buradayız. Suçluların cezalandırılması için buradayız. Adaleti eninde sonunda bulacağız ancak bu annenin burada yaşadığı ızdırabı hiçbirimiz unutmayacak” dedi.

Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol, “Ailenin evine düşen ateş 4 yıldır sürüyor. Ailenin nöbeti meşrudur. Aile herkes için adalet istiyor. Engellemeler ile karşı karşıya kalıyorlar. Bin gün geçse de ailenin talebi meşrudur” dedi. 

'MÜCADELEMİZ TOPLUMSALDIR'

Ardından annesi ile birlikte bir yıldır kesintisiz nöbet tutan Ferit Şenyaşar ise "Mücadelemiz bir toplumun mücadelesidir. Urfa’da açık bir şekilde üstünlerin hukuku uygulanıyor ve bu hukukun son bulmasını istiyoruz. Türkiye’nin mevcut olan yasalarının uygulanmasını istiyoruz. Bir kardeşim 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuklu bulunuyor. Eğer adil bir yargılama olsaydı bu kardeşimiz şu an aramızda olacaktı. Burada tek çağrımız; hak, hukuk, adalettir. Bu çağrımızdan da vazgeçmiyoruz.”

 Anne Emine Şenyaşar da bir an önce adaletin sağlanmasını istedi. Heyet, aile ile birlikte Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.