Tecrit bitmeden direniş de bitmez

Açlık grevi eylemini ölüm orucuna dönüştüren tutsaklardan Ergin Akhan, Öcalan şahsında halka dayatılan tecrit bitmeden direniş bitmeyeceğini vurguladı.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde ölüm orucunu sürdüren tutsaklardan Ergin Akhan, tecridi direnişle bitirmeye kararlı olduklarını söyledi.

Akhan, 20 Mart 1988’de Muş’un Bulanık ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu, Kekeli köyünde, ortaokulu Bulanık’ta ve liseyi İzmir’de okuyan Akhan, burada Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ile tanıştı ve ömrünün bundan sonraki kısmını mücadelesine ve halkına adadı. Akhan, 9 Ekim 2015’te Amed’in bağlar ilçesinde tutuklandı. Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutulan Ergin Akhan, 1 Mart’ta başlattığı açlık grevini, 30 Nisan’da ölüm orucuna dönüştürdü. Akhan, ailesi aracılığıyla ANF’ye bir mesaj gönderdi.

BİNLERCESİ FEDA ETMEYE HAZIR

Akhan, mesajında şunları söyledi: “Bizler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması için direniş kararı aldık. Önderliğimiz şahsında halkımıza dayatılan bu tecrit kabul edilemez. Bundan dolayı mutlaka kırılmalıdır. Grevde bulunan bütün arkadaşlarımızın göstermiş olduğu direnişle bu tecridi kırmaya kararlıyız. Tecridin son bulması için şu ana kadar bir çok arkadaşımız canını feda etti ve binlerce arkadaşımız da feda etmeye hazır. Kararlılığımız çok yüksektir.”

Akhan’ın ailesi de çoçuklarının kararlılığına dikkat çekerek,  “Onlara hak veriyoruz, çünkü dünyanın hiçbir yerinde böyle bir hukuksuzluk yok. Çocuklarımızı sonuna kadar destekliyoruz ve onların yanındayız. Bütün direnişçiler bizim de çocuğumuzdur” dedi.