‘Tecrit kalksın, Leyla yaşasın’-YENİLENDİ

İstanbul’un birçok ilçesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenleniyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrite karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi devam ediyor. 16 Aralık 2017’den bu yana binlerce tutsak da açlık grevi direnişine dahil oldu. 30 Nisan tarihinde de 15 PKK ve PAJK’lı tutsak ölüm orucuna başladı.

Gebze cezaevi önünde tutsak ailelerinin başlattığı oturma eylemi tüm ülkeye yayıldı. Bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP), Bahçelievler ilçesinin Şirinevler semti meydanında yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe çok sayıda partili katılırken, etraftaki halk da destek verdi. Kitle sık sık, ‘tecrit kalksın, Leyla yaşasın’ sloganını attı. Üzerlerine Leyla Güven’in resminin bulunduğu önlük giyen yurttaşlar, sokaklara dağılarak slogan atamaya devam etti.

Yürüyüş devam ediyor.

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde de yürüyüş yolunda bir eylem düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde Leyla Güven’in resimlerinin bulunduğu önlük de giyildi. Eylem devam ediyor.

Avcılarda ise Marmara meydanında HDP ve tutsak yakınları yürüyüş düzenledi.

Küçükçekmece’nin Kanarya mahallesinde çok sayıda HDPli, tutsak yakını, anne eylem düzenledi. İlk olarak insan zinciri oluşturan kitle devamında sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. 

Etraftakilerin de desteğini alan eylemle, sloganlar eşliğinde devam ediyor.