Tecrit protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit ve cezaevlerindeki işkence protesto edildi

Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), cezaevlerinden hak ihlallerine ilişkin Farqîn (Silvan) ilçesinde basın açıklaması düzenledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe binasında yapılan eyleme siyasi parti temsilcileri ve tutuklu aileleri katıldı.

 TUAY-DER yöneticilerinden Mehmet Üzel, "Esat Oktay'ların mirasını sahiplenen mevcut iktidarın zindanlar üzerinden toplumu dizayn etme ve siyasi tutsaklara saldırma girişimleri devam etmektedir” dedi. Üzel, Patnos Cezaevi’ndeki kadın tutsaklara yönelik işkenceye dikkat çekti.

 Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin İmralı tecridinden bağımsız olmadığını söyleyen Üzel, şöyle konuştu: “Toplumsal barış ve huzurun sağlanması, demokrasi ve özgürlük alanlarının genişletilmesinin tek yolu bir an önce Sayın Öcalan üzerindeki tecridin son bulmasıdır."


İZMİR
Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (Ege TUHAYDER), dernek binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Ege TUHAYDER Eşbaşkanı Nilay Güleser, hasta tutsakların durumuna ve cezaevlerindeki cinayetlere dikkat çekti.
İzmir'de Kırıklar ve Şakran cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine de değinen Güleser, ihlallerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecritle doğrudan bağlantılı olduğunu vurguladı.

 
MERSİN
Cezaevlerinde son dönemde artan baskıların İmralı’da yaşanan tecritten bağımsız olmadığını belirten Çukurova TUAY-DER Başkanı Ergin Altuntaş, “Toplumsal barışın sağlanması, demokrasi ve özgürlük alanlarının genişletilmesinin tek yolu Sayın Öcalan üzerindeki tecridin son bulmasıdır” dedi.
Altuntaş, cezaevlerinde yaşanan baskıların İmralı’da yaşanan tecritten bağımsız olmadığını vurguladı.