TEV-DEM: 4 Nisan yeni bir tarihin doğuşudur

TEV-DEM: 4 Nisan, Ortadoğu halkları için yeni bir tarihin doğuşudur. Demokratik, ahlaki, politik, iki cinsin özgürlüğü, toplumsal umut ve adalet için özgür insan yaşamını inşa etme felsefesinin doğuşudur.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle bir açıklama yaptı. 

TEV-DEM, bu günü bütün Kürdistan ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarına kutladığı açıklamasında şunlara yer verdi: “Devrimci, ahlaki ve ulusal değerlerle dolu yaşamıyla Önderliğin 73’üncü doğum gününü kutluyoruz. Önder Abdullah Öcalan, bölgedeki demokratik toplum kültürü ruhunun, halkların kardeşliği ve ortak yaşam ilkesi temelinde yeniden doğuşunu sağlamak için mücadele ediyor. 

ÖNDER APO İMRALI’YI MÜCADELE ALANINA ÇEVİRDİ

Önder Abdullah Öcalan İmralı zindanında, kanuni olmayan siyasi izolasyon ve tecrit gibi zor şartlarla karşı karşıya. Buna karşı insan haklarıyla ilgili uluslararası örgütler ve siyasi tutuklularla ilgili kurumlar rolünü üstlenmiyor. Önder Apo, özgür ve toplumsal yaşam felsefesini kurmak için İmralı’yı mücadele, direniş ve yaratma alanına çevirdi. Savunmalarında 5 bin yıl öncesinden günümüze kadar insanlık tarihini inceliyor. Dünyada ve toplumdaki sorunlara uygun çözüm bulmak için iktidar ve devletin bölgede çatışma içinde olan kültürel ve toplumsal iradesi üzerindeki rolünü araştırıyor. 

4 Nisan bütün halkların iradesi ve Ortadoğu halkları için yeni bir tarihin doğuşudur. Demokratik, ahlaki, politik, iki cinsin özgürlüğü, toplumsal umut ve adalet için özgür insan yaşamını inşa etme felsefesinin doğuşudur. Toplumu binlerce yıllık feodal zihniyetin kalıntılarından kurtaran felsefenin doğuşudur. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının devriminin toplumlar üzerindeki etki düzeyi, bu doğum gününün doğru okunması ve demokratik ulus paradigmasının sonucudur.

Önder Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan en kutsal aylardan biridir. Bu ayda doğa rengarenk ve güzelliklerle kendisini süslüyor. Önder Öcalan’ın doğayı sevmesi ve savunması, insanlık ve doğa, fidan dikme sevgisiyle tanındığı biliniyor. Bunun kendisi doğa ve yaşam felsefesidir. 

ULUSLARARASI GÜÇLERE VE HUKUK ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

 TEV-DEM olarak, bütün ulusal hareketlere, siyasi güçlere, hukuk örgütlerine ve sivil toplum örgütlerine, Önder Abdullah Öcalan ve bütün siyasi tutukluların özgürlüğü için hızlı bir şekilde harekete geçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Türk devleti, siyasi ve psikolojik bütün işkencenin yöntemlerini yürütüyor ve ailelerin başvurularını engelliyor, avukatların taleplerini sürekli reddediyor. Önder Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve durumu hakkında bir yıla yakındır bir bilgi alamıyoruz. Bu durum bizi çok fazla endişelendiriyor. Bir daha tekrarlıyoruz. Önder Abdullah Öcalan’ın halkların iradesi olduğu, halkların özgürlüğü ve demokrasi için mücadele yürüttüğünü bir kez daha tekrarlıyoruz.”