Tevgera Ciwanên Şoreşger: Direniş büyürse tecrit kırılacak

Tevgera Ciwanên Şoreşger, "Avukat görüşmesi göstermiştir ki, direniş büyürse tecridin kırılması an meselesidir. Her yeri direniş alanı yapalım" dedi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"Görüşmeye dair yapılan açıklamadan da anlaşıldığı gibi Önderliğimize uygulanan tecrit kaldırılmamıştır. Bizans oyunlarında ısrar eden bu faşist rejim, bir kez daha direnişi kırmaya çalışmıştır" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'DİRENİŞ AKP-MHP'Yİ SARSTI!'

"Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistan'ı Özgürleştirelim hamlesinin başlangıcından bugüne kadar sömürgeci güçler direnişi kırmak için birçok deneme yapmıştır. Önderliğimiz etrafında fedailik çizgisinde geliştirilen direniş, AKP-MHP faşizmini kökünden sarsmış ve adım atmaya zorlamıştır. Bu süreç içerisinde Leyla Güven'in zindandan çıkması sağlanmış, Önderliğimiz ile  kardeşi Mehmet Öcalan'ın görüşmesi sağlanmış ve son olarak da 2 Mayıs'ta Önderliğimiz avukatları ile görüşmüştür. Şunu asla unutmamalıyız: Bu gelişmelerin her birini bedenini açlığa yatıran binlerce Kürdistan direnişçisi, fedai eylemleri ile ölümsüzleşen 9 şehidimizin direnişi ve 15 yoldaşımızın, yaşamı uğruna ölünecek kadar sevenlerin yoldaşlığını gösterdiği görkemli direnişlerine borçluyuz. Geldiğimiz aşamada hiçbir sözün bu eşsiz ve görkemli direnişi tarif etmesi mümkün değildir. Biz Kürt gençliği için bu direniş ancak zafere ulaştığında, yani Önderliğimize uygulanan tecrit  son bulduğunda amacına ulaşmış olacaktır.

'TECRİDİ PARAMPARÇA ETME ZAMANI'

Artık bu direnişi zafere götürmenin, açlık grevlerindeki arkadaşlarımızın ağır yükünü kendi omuzlarımıza almanın ve tecridi paramparça etmenin zamanıdır. Tarihin bile yazmaktan utanacağı tecrit işkencesi ve faşizm barbarlığı, ancak ve ancak Kürt gençlerinin kararlılıkla ve sonuç alana kadar vereceği örgütlü bir mücadeleyle son bulacaktır. Önderliğimizin mesajında belirttiği 'onurlu bir barış' bizim için de esastır. Savaş ve barış gerekçemiz olan Önderliğimize tecritle işkence edilirken, binlerce yoldaşımız fedaice direnirken, barışın sembolü analarımız yerlerde sürüklenirken ve Kürdistan işgal altındayken biz Kürt gençliği için onur demek sürekli bir eylem ve başkaldırı hali demektir.

Açıklanan avukat görüşmesi göstermiştir ki, direniş büyürse tecridin kırılması an meselesidir. Tecridi kırmak, faşizmi yıkmak ve Kürdistan'ı özgürleştirmek için Kürt gençleri olarak bulunduğumuz her yeri direniş alanı haline getirerek Önderliğimizin mesajına cevap olmanın tam zamanıdır. Bunun için de dönemin temel şiarını hep birlikte haykırıyoruz: Serî Hilde!"