Tuncel ve Kışanak'ın dava dosyaları HDP MYK ile birleştirildi

Türk devleti tarafından cezaevinde rehin tutulan Kürt kadın siyasetçiler Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak’ın Malatya'da görülen dava dosyası, HDP MYK üyelerinin yargılandığı Ankara’daki dosya ile birleştirildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Amed Büyükşehir Belediyesi (DBB) önceki dönem Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasının 12’inci duruşması görüldü.

Her iki kadın siyasetçisi Türk yargısı tarafından “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak”la suçlanıyor.

Malatya’daki duruşmaya Kışanak, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nden, Sebahat Tuncel Sincan Cezaevi’nden Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Tutsaklarına avukatları Cihan Aydın, Mehmet Emin Aktar ve Mesut Beştaş da Diyarbakır Adliyesi’nden aynı sistem aracılığı ile duruşmaya katıldı.

Mahkeme, iki kadın tutsağın yargılandığı dava dosyasını Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan müzekkereye gelen cevapla birlikte Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurul (MYK) üyelerine yönelik görülen dava dosyasıyla birleştirme kararı aldı.