Türk: İktidar Aysel Tuğluk'a düşman hukuku uyguluyor

Kürt Siyasetçi Ahmet Türk, Aysel Tuğluk’un cezaevinde ölümünün hazırlandığını belirtti, "İktidar düşman hukuku işletiyor" dedi.

Kürt Siyasetçi Aysel Tuğluk, 5 yılı aşkın bir süredir rehin tutuluyor. Demans hastalığına yakalanan ve Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Tuğluk, tüm çağrılara rağmen tahliye edilmiyor.

MA'dan Ahmet Kanbal'a  konuşan Kürt Siyasetçi Ahmet Türk, "Tabii birçok arkadaşımız zindanda ama Aysel, gerçekten sağlık durumuna geldiğimizde içeride tutulmaması gerektiği konusunda vicdan sahibi her insanın bunu düşünmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

Türkiye’de insani değerlerin dahi ayaklar altına alındığını dile getiren Türk, Tuğluk hakkında gönderildiği ATK’de gerekli muayenenin yapılmadığını söyledi. Türk, “İktidar düşmanlık anlayışı ile yaklaşıyor. Bir düşman hukuku işletiliyor” diye tepki gösterdi.

Türk, “Durumu gittikçe ağırlaşıyor. Bu hastalık öyle bir şey ki; gün geçtikçe daha da ağırlaşan, bazen kendi arkadaşlarını tanımıyor. Arkadaşların verdiği bilgiye göre bazen uyurken, ayakkabısını bile çıkarmadan yatağa giriyor. İhtiyaçlarını karşılayacak düzeyde değil. O nedenle gün geçtikçe gerçekten bir insanı adeta orada ölüme mahkûm etme gibi bir davranış içinde. Hem Adalet Bakanlığı hem ATK hem de bugün Türkiye’yi yönetenler adeta bir insanın cezaevinde ölümünü hazırlayan bir bakış açısına sahip” ifadelerini kullandı.