Son iki günde Yüksekova 11 asker cenazesi getirildi

Türk devletinin KDP iş birliğiyle başlattığı işgal saldırıları sonrası çatışmalar sürüyor. Son iki günde Yüksekova Devlet Hastanesi’ne 11 askerin cenazesinin getirildi.

Türk devletinin KDP iş birliğiyle başlattığı işgal saldırıları sonrası Hakkari, Yüksekova ve Çukurca hattında yoğun askeri hareketlilik ve çatışmalar sürüyor.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre son iki günde Yüksekova Devlet Hastanesi’ne 11 askerin cenazesi getirildi. Sınır hattında halen yoğun sivil ve askeri sevkiyatların yapıldığı kaydedildi.

KÖYLER BOŞALTILIYOR, GENÇLER KÖYDEN GÖNDERİLİYOR

Çatışmalar devam ederken sınır hattında bulunan köyler boşaltılmaya çalışılıyor. Dört gündür süren çatışmaların devam ettiği Hakkari’ye bağlı Kato civarında bulunan Marinos köyü boşaltılmayla karşı karşıya. Yaşanan çatışmaların ardından Marinos köyünde yaşayan tüm gençlerin köyden gönderildiği, köy nüfusuna kayıtlı olmayan çobanların da köyden çıkarıldığı belirtildi.

Köyde sadece birkaç yaşlının kaldığı, çok sayıda koyun sürüsünün çobansız kaldığı öğrenildi. Koyunları almak için giden köylülere de engel olunuyor. Köyün tüm giriş-çıkışlarını kapatan Türk askerinin, bölgenin “Askeri Güvenlik Bölgesi” olarak ilan edildiğini duyurduğu belirtildi.

BÖLGEYE SEYYAR MORGLAR GÖTÜRÜLDÜ

Bu arada çatışmalarda ölen Türk askerlerinin cenazelerinin, Çukurca’ya bağlı Ertuş (Uzundere) köyünde kurulan geniş kapasiteli sahra hastanesine getirildiği, bölgeye seyyar morgların götürüldüğü öğrenildi.

Ölen ve yaralanan asker sayısının fazla olduğu bildirilirken, yaralılar askerler helikopterle Hakkari, Çukurca ve Yüksekova’da bulunan hastanelere götürüldüğü belirtildi.

Sadece Hakkari'ye çok sayıda asker cenazesi getirildi. İlçeye her gün helikopterle sayıları 10-15 arasında asker cenazesinin getirildiği bildirildi.

İlçe hastanelerinde ise askerler için ayrı bölümlerin oluşturulduğu ve buradaki önlemlerin de üst seviyeye çıkarıldığı aktarıldı.