Tutsak aileleri: Çocuklarımız özgür olana kadar direneceğiz

Tutsak aileleri, "Artık anneler ayağa kalkmalı. Çocuklarımız özgür olana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların ailelerinin, Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 104’üncü gününde devam ediyor. Bugünkü eylemi, Van F Tipi Cezaevi’ndeki Botan Timur’un annesi Aslıhan Timur sürdürdü. Nöbeti, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muradiye İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti.

HDP Muradiye İlçe Eşbaşkanı Mehmet Emin Ulutaş, "Cezaevlerinde işkence var. Hasta tutukluların durumu ise ciddidir. ‘Cezaevinde kalamaz’ raporu verilmesine rağmen hâlâ hasta tutuklular tahliye edilmiyor. Cezaevlerinde, var olan hukuksuzlukları kabul etmiyoruz. Cezaevindekilerine insanlık onuruna yakışır şekilde davranılsın. Cezaevlerindeki işkence ve zulümlere karşıyız” dedi.

Tutsak Botan Timur’un annesi Aslıhan Timur ise çocuğuyla yaptığı haftalık telefon görüşmesini anlatarak, “Oğlum bana ‘Anne gece saatlerinde koğuşlarımız basılıyor. Eşyalarımız keyfi bir şekilde dağıtılıyor. Kalemlerimiz, kitaplarımız ve defterlerimiz alınıyor’ dedi. Çocuklarımıza yapılan haksızlığı kabul etmiyoruz. Adalet mücadelesi yürütüyoruz ama bu ülkede adalet yok. Bize destek verin. Cezaevlerindeki baskıları kabul etmiyoruz. Anneler olarak artık ayağa kalkmalıyız. Artık anneler evlerinde oturmasın, gelsinler, bizimle birlikte mücadele yürütsünler" diye konuştu.

İZMİR

Tutsak yakınlarının İzmir Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti, 34’üncü gününde.

Nöbette konuşan Adalet Nöbeti eylemcilerinden Sultan Yameğan, vasisi olduğu Kırıklar Cezaevinde bulunan Abdullah Güney’i 25 Mart'ta ziyaret ettiğini belirtti. Güney, Yağmekan'a şunları söyledi: “Annelerin eyleminin sesi cezaevlerine ulaşıyor. Anneler olarak tutuklular için başlattığınız adalet talebi çok anlamlı. Kırıklar’da cezaevi koşulların düzeltilmesine karşı yapılan açlık grevinin sonlandırılmasının ardından hiçbir adım atılmadı. Koşulların düzeltilmesine dair verilen hiçbir söz tutulmadı. Cezaevlerinde yaşatılanlar zulümdür. Bu zulme ve hak ihlallerine karşı sessiz kalmayacağız. Eylemlerimiz devam edecek."

Yağmekan, çocukları üzerindeki baskı ve zulmün son bulması için Adalet Nöbeti'ni devam ettirdiklerini söyleyerek, "Çocuklarımız özgür olana kadar mücadelemiz sürecek. Çocuklarımızın özgürlüğü için eylemimize destek verilmesini istiyoruz" dedi.