Tutsak aileleri: Adalet sağlanmadan evimize dönmeyeceğiz

Hasta tutsak aileleri, tutsakların açlık grevine dikkat çekti, "Adalet sağlanmadan evimize dönmeyeceğiz" dedi. DİSK'liler de "Tecrit cezaevlerinden tüm topluma yayılıyor" dedi.

Tutsak yakınlarının İzmir Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 19’uncu gününde sürüyor.

Nöbetteki anneleri Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi işçiler ziyaret etti.

Aileler adına konuşan Fatma Sürme, oğlunun Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde 12 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olduğunu belirtti. Sürme, “Hasta tutukluların tahliye edilmesini istiyoruz. Tutukluların üzerinde zulüm var. Biz burada adalet için oturuyoruz. Adalet sağlanmadan evimize dönmeyeceğiz. Esaret altındaki çocuklarımıza hakaret ediliyor. Tüm annelerin yüreği yanıyor. Kimsenin ciğeri yanmasın. Tutuklular tedavi edilsin evlerine gönderilsin ailelerinin yanında tedavi edilsin. Açlık grevindeki çocuklarımızın talepleri kabul edilsin. Cezaevlerinde cenazeler çıksın istemiyoruz. Barış Anneleriyiz ve adalet istiyoruz. Tek istediğimiz budur" dedi.

'TECRİT TÜM TOPLUMU KAPSIYOR'

DİSK üyesi işçileri adına konuşan Tijda Kılıç da cezaevlerindeki tecridin toplumun tüm kesimlerini kapsadığını ve insanlık suçu olduğunu ifade etti. Kılıç, “Şenyaşar, Gülistan Doku ve Serhat’ta annelerin direnişi var. Kürdistan ve Türkiye’deki emekçiler olarak bu direnişin öznesiyiz. Emekçilere de bir tecrit uygulanıyor ve cezaevlerinden toplumun her kesimine yayıldığını biliyoruz. Hepimizin mücadelesi tutsakların üzerindeki tecridin kalkması. Yürüttüğünüz mücadelenin parçasıyız” diye belirtti.