Tutsak aileleri Barzani'yi de protesto etti

Adalet Nöbeti'ni sürdüren tutsak aileleri, işgalci Türk devletiyle iş birliği yapan Barzani'ye tepki gösterdi, "Aklını başına al" dedi.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların ailelerinin İzmir’de sürdürdüğü Adalet Nöbeti 49. gününde devam etti. İzmir Barosu önünde bir araya gelen ailelerin eylemini İzmir Kadın Dayanışma Derneği ve Foça ilçesinden kadınlar ziyaret etti. Tutsak yakınları, “Deng bide zindanan (Zindanlara ses ver)”, “Ji girtiyen nexweş re azadî (Hasta tutsaklara özgürlük)" yazılı önlükler giydi.
Foça’dan gelen kadınlardan Selma Esen, "Kadınlar olarak annelerin direnişine destek vermek, haksızlığa karşı acılarını paylaşmak için geldik. Umarım, bu zulümden vazgeçerler. Tutukluların bir an önce tahliye edilerek tedavi edilmesini, bu acılara son verilmesini istiyoruz” dedi.

'EL ELE VERİRSEK DAHA ÇABUK SONUÇ ALIRIZ'

Balıkesir Bandırma Cezaevi'nde bulunan hasta tutsak Mehmet Nezir Gümüş'ün annesi Hanife Gümüş, “Biz her zaman kadınların yanımızda olmasını istiyoruz. Yanımıza misafirler geldiğinde biz de seviniyoruz, tutuklu ailelerinin de yanımıza gelmesini istiyoruz. Onlar geldikçe biz el ele verdikçe daha çabuk sonuç alırız. Birbirimize destek vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

BARZANİ'YE TEPKİ: AKLINI BAŞINA AL!

Kürdistan’da ağır bir savaşın yaşandığına dikkat çeken Gümüş, Barzani Ailesi'ne tepki göstererek, "Biz savaş istemiyoruz. Barzani kardeş kavgası yapmasın. Kardeş, kardeşi öldürmez. Barzani aklını başına alsın! Kardeş kavgasını bırak, sen de Kürtsün, biz de Kürdüz. Artık ölmek istemiyoruz" diye konuştu.