Tutsak aileleri: Kimse evinde oturmasın!

Amed'de tutsak aileleri, polis engeline rağmen yürüdü ve açlık grevleri ile ölüm oruçlarına dikkat çekti. Anneler, "tecrit son bulana kadar kimse sessiz kalmasın" çağrısında bulundu.

Açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapmaları engellenen anneler, polis ablukasına rağmen yürüyüş düzenledi. Anneler, eylemlerini her gün sürdüreceklerini söyledi. 

POLİSTEN 'KÜRTÇE' TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ

Tecride karşı süren açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla Amed'in Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nda oturma eylemi yapmak isteyen tutsak anneleri, polislerce engellendi. Parkın çevresini önceki günden bu yana bariyerlerle kapatan polisler, anneler ile birlikte HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Saliha Aydeniz ve Semra Güzel’in parka girişine engel oldu. Bunun üzerine aileler, kaldırım üzerine oturma eylemi başlattı.

Tepki sırasında bir polisin, “Kürtçe konuşma, seni anlamıyoruz. Valiliğin kararı var, sizi hiçbir şekilde parka almayacağız. Toplanmanıza dahi izin vermeyeceğiz” ifadeleri dikkat çekti. Polislerce çembere alınan aileler, sık sık “Baskılar bizi yıldırılmaz” ve “Bijî Berxwadana zindana” sloganları attı. 

AİLELERE HAKARET, VEKİLE SALDIRI GİRİŞİMİ

Çevrede bulunan halk da ailelere destek vermek istedi. Polis halka saldırmak isterken, HDP’li vekiller Aydeniz ve Tosun duruma tepki gösterdi. Vekiller, kadın polisin tutsak ailelerine hakaret ettiğini dile getirdi. Bu sırada kadın polisin Vekil Aydeniz’e el kaldırdığı görüldü. Tartışma üzerine polis amiri, “Benim polisim kimseye hakaret etmez. Ben polisimi tanıyorum" dedi.

AİLELER: KİMSE SESSİZ KALMASIN

Oturma eyleminin ardından aileler istedikleri güzergahtan yürüdü. TUAY-DER binası önüne polis ablukasında yürüyen aileler, burada kısa bir açıklama yaptı. Aileler adına açıklama yapan Yesure Tufan, bundan sonra her gün Koşuyolu Parkı’nda eylemlerinin devam edeceğini belirtti. Direnmeye devam edeceklerini dile getiren Tufan, “Ayakta durmaya devam edeceğiz. 7’den 70’e herkes bizim mücadelemize ses versin ve biz bu tecridi kıracağız. Bu tecrit kırılana kadar alanlarda olacağız. Anneler oturmayın evinizde, bugün oturma günü değil. Siz de bizimle olun. Cezaevinde yakını olsun ya da olmasın, tecrit son bulana kadar kimse sessiz kalmasın. Direnişimiz alanlarda sonuna kadar devam edecektir” dedi.