Tutsak aileleri: Mücadelemizle İmralı duvarlarını yıkacağız

Tutsak ailelerinin Adalet Nöbeti sürüyor. Aileler, Abdullah Öcalan ve tüm tutsakların özgürlüğünü istedi, "Mücadelemizle İmralı duvarlarını yıkacağız" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının İzmir Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 30’uncu gününde devam ediyor. Aileler, nöbeti sürdürdükleri salonda, “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Tecrit insanlık suçudur” yazılı dövizler açtı. Nöbeti bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bayraklı İlçe Örgütü ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) İzmir, İzmir Barış Anneleri Meclisi ve Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (EGE-TUHAYDER) üyeleri ziyaret etti.

'TÜM AİLELER BİRLEŞMELİ'

Ziyarette konuşan HDP Bayraklı İlçe Yöneticisi Seyithan Gümüş, tüm tutsak ailelerine seslenerek nöbette olan ailelerin yalnız bırakılmaması çağrısında bulundu. Gümüş, “Tüm aileler birleşirse yapılan eylem daha büyük ses getirir. Türkiye’de adalet, hukuk sistemini hepimiz biliyoruz. Şakran’da tutuklu bulunan amcam Mehmet Şirin Gümüş ve Samsun Bafra’da tutuklu olan Metin Gümüş’ün cezaları bitmesine rağmen disiplin cezaları bahanesiyle tahliye edilmiyorlar. 30 senelik cezası bitmiş, biz tahliyelerini beklerken ekstra cezalar ile karşılaşıyoruz. Bütün bunlar için annelerin yanındayız. Bütün bu hukuksuzluklar ortadan kalkana kadar gelmeye de devam edeceğiz” dedi.

HDP Bayraklı İlçe Eşbaşkanı Ayşe Sılık, "Kimi hastaların bilinci yerinde değil, buna rağmen tutuluyorlar. Sağlık ve Adalet bakanlıklarının görevlerini yerine getirmelerini talep ediyoruz ve tutsak yakınlarının yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Aynı zamanda tutsak yakını, partimizde katledilen Deniz Poyraz’ın annesi de burada. Biz onun için de adalet istiyoruz. Katilin arkasında kimlerin olduğu ortaya çıkarılmalı. Hak ettiği cezanın verilmesini istiyoruz” diye belirtti.

'İMRALI DUVARLARINI YIKALIM!'

İzmir Barış Anneleri İnisiyatifi ve TJA adına konuşan Peyruza Kurt da “Biz annelerin yüreğinin artık rahat olmasını, gözlerindeki yaşın dinmesini istiyoruz. Bütün anneler bunu hak ediyor. Bütün dünyanın burada yapılan zulmü duyması gerekiyor. Barış olması için bu sesin duyulması ve zindan kapılarının açılması lazım. Zindanlarda TJA’lı, HDP’li binlerce genç, kadın, yaşlı tutuklu var. Bunların artık serbest kalması gerekiyor” diye konuştu.

TJA aktivisti Nur Aytemur ise "Cezaevleri boşalana, İmralı duvarlarını yıkana kadar mücadelemizi bırakmayacağız. Ülkenin adalet sistemi işlesin diye Kürtler öncülük ediyor. Cezaevleri ile olan bağlantımızı tecrit sistemi ile yönetiyorlar. Ülkenin sisteminde insanlık onuruna saygı yok. Adalet nöbetinin kendisinin ülkeye adalet, barış getireceğini düşünüyoruz. Deniz Poyraz’ın yoldaşları olarak Deniz’in de hakkını arayacağımızı, mahkemeleri dolduracağımızı, hasta tutsakların özgürlüğü için mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Bu eylemi selamlıyor ve hasta tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.