Tutsak aileleri: Sesimiz duyulmalı

Adalet Nöbetini sürdüren tutsak aileleri, "Bu yük sadece annelerin omuzunda olmamalı ve sesimiz duyulmalı" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri, Adalet Nöbeti’ni Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde bir araya gelerek sürdürdü. Amed'deki Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde bir araya gelen ailelere Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Diyarbakır Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed il ve ilçe örgütü üyeleri de destek verdi.

ATK önünde konuşan Nazime Boltan, “Çocuklarımız hasta, onların bırakılmasını istiyoruz" dedi. Tutsak yakınları olarak cezaevlerinden cenaze çıkmasını istemediklerini belirten Boltan, “Adaletten başka bir talepte bulunmuyoruz. Çocuğumu 3 ay hastanede gezdirdiler ama taleplerini yerine getirmediler. Raporunu vermediler. 5 aydır alanlarda onların talepleri için haykırıyoruz” dedi.

Tutsak yakını İnci Güler, aylarca Amed Barosu'nda eylemi sürdürdüklerini belirterek, “Bu yük sadece annelerin omuzlarında olmasın. Seçim zamanı nasıl bir araya geliyorlarsa bu taleplerimiz için de bir araya gelsinler. İnsan haklarını savunanların da sesimizi duyması gerekiyor” dedi.