Tutsak aileleri tecrit kırılana kadar sokaklarda olacak

Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevindeki tutsakların yakınları, polis şiddetine tepki göstererek, tecrit kırılana kadar 24 saat sokaklarda olacaklarını açıkladı.

Tutsak aileleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için haftalardır eylemde.

Amed’de seferberlik çağrısı yapan tutsak yakınları, sistematik olarak polis terörüne maruz kalıyor.

Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Amed Şubesi önünde bir araya gelen tutsak anneleri, Perşembe günü Bağlar ilçesinde maruz kaldıkları polis şiddetini protesto etmek için oturma eylemi yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed milletvekilleri Remziye Tosun, Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Ayla Akat Ata, annelerin eylemine destek verdi.

Perşembe günü Koşuyolu Parkı’nda bir polis tarafından darp edilen tutsak annelerinden Ayten Gül, çocuklarının taleplerinin karşılanması için eylemde olduklarını belirtti.

Gül, “Çocuklarımız ölüyor. Bizi darp ettiler, yerlerde sürüklediler. Bize çare bulsunlar. Çare bulunmadan sokakları terk etmeyeceğiz. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyoruz” dedi.

Tutsak annelerinden Garip Pehlivan, diğer annelerden de destek isteyerek, “Çocuklarımız ölüm orucunda. Çocuklarımız Kürt halkı için, Türkiye halkları için bedenini ölüme yatırdı” diye konuştu.

Pehlivan, “Hükümet de Adalet Bakanı da kulağını açsın; bunu kabul etmeyeceğiz. Çocuklarımızın talepleri karşılanana kadar, tecrit kırılana kadar 24 saat sokaklarda olacağız” ifadelerini kullandı.

Açıklama ardından oturma eylemine devam eden anneler, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Amed uyuma onuruna sahip çık” sloganlarıyla eylemlerini sonlandırdı.