'Tutsak ailelerinin nöbeti sahiplenilmeli'

Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden TUHAY-DER, "Duyarlı olan herkesi nöbeti sahiplenmeye davet ediyorum" dedi.

Tutsak yakınlarının İzmir Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 21’inci gününde devam ediyor. Tutsak yakınları, nöbet yerinde “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Tecrit insanlık suçudur” yazılı dövizleri açtı. Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) Adalet Nöbeti’ni ziyaret ederek, ailelere destek verdi.

'EVLATLARIMIZ ZULÜM ALTINDA'

Hanife Gümüş, oğlu Mehmet Nezir Gümüş’ün 24 yıldır Bandırma Kapalı Cezaevi'nde tutsak bulunduğunu belirterek, hasta olan tüm tutsaklar için nöbette olduklarını söyledi. Salgından dolayı 2 yıldır oğlunun görüşüne gidemediği ifade eden Gümüş, “Oğlum ile Salı günü telefon görüşmesi yaptım. Beni üzmemek için 'iyiyim' diyor ama biliyoruz ki iyi değiller. Yemekler az, kalitesiz, fahiş fiyatlarla satılıyor. Doğru düzgün beslenemiyorlar. Evlatlarımız dört duvar arasında büyük bir zulüm yaşıyor. Cezaevlerinden tabut çıksın istemiyoruz, anneler olarak barış istiyoruz” dedi.

 TUHAY-DER Eşbaşkanı Nilay Güleser de, vicdanı olan herkesin tutsakların sesi olması gerektiğini belirtti. Güleser, "Bazı hasta tutuklular ölüm eşiğinde olmasına rağmen tahliye edilmiyorlar. Cezaevlerinde tabut çıkmasın, annelerin yüreği yanmasın. Cezaevlerindeki zulmün son bulması için aileler Adalet Nöbeti başlattı. Duyarlı olan herkesi nöbeti sahiplenmeye davet ediyorum" dedi.