Tutsak Bat'ın tahliyesi 5. kez ertelendi

Manavgat S Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsak Rojhat Bat'ın tahliyesinin 5'inci kez ertelendiği öğrenildi.

Antalya Manavgat S Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Rojhat Bat’ın tahliyesi engelleniyor. Bat'ın, 26 Ağustos 2022 tarihinde tahliye edilmesi gerekiyordu. Ancak İdare ve Gözlem Kurulu’nun (İGK) "iyi halli değil" iddiası nedeniyle Bat’ın tahliyesi önce 6 ay, daha sonra 2 kere 3’er ay ertelendi. Bat’ın tahliyesinin engellenmesine, hakkındaki disiplin cezası gerekçe gösterildi.
Bat, Mereş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrası Türkoğlu L Tipi Kapalı Cezaevi’nden Manavgat S Tipi Cezaevi’nden sevk edilmişti. Bat, bu sırada çıplak aramaya maruz bırakılmış ve buna karşı çıkması üzerine darp edilmişti. Cezaevi yönetimi, bu nedenle Bat’a disiplin cezası vermişti.
Bat’ın tahliyesiyle ilgili kurulun 2 Eylül’de bir kez daha karar alması gerekiyordu. Ancak kurulun söz konusu tarihte karar almayı unuttuğu ortaya çıktı! Söz konusu durum, Bat'ın avukatı Bahar Fırat'ın cezaevi idaresiyle yaptığı görüşme sonrası ortaya çıktı. Kurulun, 7 Eylül'de yeni bir karar alarak, Bat’ın tahliyesini bir kez daha ertelediği öğrenildi. Kurulun, "imza eksikliği" gerekçesiyle kararı henüz tutukluya bildirmediği de belirtildi.  

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed Milletvekili Serhat Eren, konuyu Meclis gündemine taşıdı.