Tutsak yakınları: Devlet tutsaklara düşmanlık yapıyor

Hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri, "Devlet düşmanca yaklaşıyor. Her alanda tutsakların sesi olacağız" mesajını verdi.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların özgürlüğü için tutsak aileleri tarafından Amed'de başlatılan Adalet Nöbeti, 343’üncü gününde D Tipi Kapalı Cezaevi önünde devam etti. Tutsak yakınlarının eylemine, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar ilçe örgütleri ve 78'liler Derneği katıldı.

Hasta tutsak yakını İnci Güler, "Adalet Bakanlığı bizlere Meclis açıldığı gibi hasta tutukluların durumunu Meclis’e taşıma sözü verdi. Fakat bugün de gördüğümüz gibi bizler Adalet Nöbeti eylemimizi hasta tutukluların yakınları olarak devam ettiriyoruz. Onca eylemlerimize rağmen cezaevlerindeki baskı ve şiddet daha çok artmaya başladı. Cezaevinde elektrik ve gıda fiyatlarında yaşanan artış tutukluları zor durumda bırakıyor" dedi.

'HER ALANDA TUTSAKLARIN SESİ OLACAĞIZ'

Devletin düşman gözüyle tutsaklara baktığını ifade eden Güler, "Devlet çocuklarımıza düşman gözüyle bakmasaydı bu adaletsizlik de olmazdı. Bugün çocuklarımız üzerinde baskı ve zulüm var. Biz bu baskının sesini duyurmak için buradayız. Anayasal kanunlara göre hareket etsinler. Tutuklular, cezalarını bitirmesine rağmen cezaevinde tutuluyor ve infazları yakılıyor. Biz onların sesini her alanda duyurmaya devam edeceğiz. Onların sesleri olacağız. Bugün de cezaevi önünde 'Bijî berxwedana zindana' diyoruz" diye konuştu.

Eylem, “Bijî berxwedana zindana” ve “Hak hukuk adalet” sloganlarıyla son buldu.