Tutsak yakınlarının nöbetinde saldırı ve gözaltı

Tutsak yakınlarının Adalet Nöbetine saldıran polis, 2 kişiyi gözaltına aldı.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 31’inci haftasında Çağlayan Adliyesi önünde devam etti. Bu haftaki nöbete Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak olan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman ile Afyon T Tipi Cezaevi’ne sürgün edilen Hemgin Karakaş’ın annesi Cemile Karakaş katıldı.
Nöbet eylemi öncesi adliye önü ve çevresini ablukaya alan yüzlerce polis, Akman ve Karakaş adliye önüne gelir gelmez çevresini sardı. Polisler, ailelerin açıklama yapmasına bu hafta da Kağıthane Kaymakamlığı’nın “yasak” gerekçesini öne sürerek "izin vermeyeceğini" belirtti. Aileler, polis engellemesine tepki gösterdi. Bu esnada gazetecileri çekim yapmasını engellemek için darp ederek alandan uzaklaştıran yüzlerce polis, tutsak yakınları Akman ve Karakaş’ı ablukaya aldı.
Tutsak yakını Fince Akman, "Yeter artık, her gün çocuklarımız ölüyor. Bu kadar polis geliyor buraya, insanız biz, bu kadar işkence yeter. Biz adalet istemekten başka ne yaptık” dedi.
Polis saldırısının ardından darp edilen Akman ve Karakaş, gözaltı aracına bindirilirken “Bijî berxwedana zindanan” sloganını attı.