Tutsak Yılmaz Özalp sloganlarla uğurlandı

Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesinde kalp krizi geçiren ve Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitiren Yılmaz Özalp, son yolculuğuna “Şehîd namirin” sloganı ile uğurlandı.

İzmir Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutukluyken 5 Ağustos'ta geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün sabah yaşamını yitiren Yılmaz Özalp defnedildi. Özalp’ın 14 Ağustos'ta infazı 3 aylığına ertelenmişti.

Sabah saatlerinde hastaneden alınan Özalp'in cenazesi, Kadifekale’de bulunan camiye getirildi. Burada cenaze namazı kılındıktan sonra Özalp, “Şehîd namirin” sloganları ile Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Süleymanlı Mahallesi Mezarlığı’na defnedilmek üzere yola çıktı. Törene, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü ve HDP Konak İlçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

‘ZULME UĞRAYARAK YAŞAMINI YİTİRDİ’

Özalp, annesi ve kardeşinin gömüldüğü mezarda gömüldü. Burada konuşan İzmir Din Alimleri Derneği Sözcüsü İmam Ferzende Deniz, birçok insanın zulümden kaçarak buralara geldiğini ancak burada da zulme uğrayarak yaşamlarını yitirdiğini söyledi. Deniz, “21’inci yüzyılda hala ölümler yaşanıyor. Allah, ‘Bir insanı öldürmek, bütün insanları öldürmek demektir’ diyor. Bu kardeşimiz tutsaktı. Belki onu yaşatmak için daha çok şey yapılabilirdi. Ama yapılmadı. Ailenin başı sağ olsun” dedi.

NE OLMUŞTU?

Özalp, “Örgüt propagandası ve Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hakkında açılan bir dava nedeniyle verilen 1 yıl 7 ay cezanın onanması ile 1 Ocak 2022'de tutuklandı. Yaklaşık 8 ay cezaevinde tutuklu bulunan Özalp, Nisan ayında kalp krizi geçirdi. Anjiyo olduktan 2 gün sonra tekrardan cezaevine götürülen Özalp, hastanede tedavi olma talebinde bulunsa da cezaevi görevlilerinden "Cezaevinden çıkmana az kaldı, çıkınca tedavi olursun" yanıtını aldı. Tedavi edilmeyen Özalp, 5 Ağustos'ta fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. 14 Ağustos'ta infazı 3 aylığına ertelenen  ve ihmaller sonucu kalp krizi geçiren Özalp, 58 gün yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi verdi.