Van Adalet Nöbeti: Tutsaklar derhal serbest bırakılsın

Van’da yürütülen Adalet Nöbeti’nin 101’inci gününde hasta ve infazı yakılan tutsakların derhal serbest bırakılması istendi.

Hasta ve infazları yakılan tutsak aileleri 101 gündür Van Barosu'nda Adalet Nöbeti tutuyor.

Eylemi, yeni gününde Kayseri Bünyan T Tipi Cezaevi’nde 26 yıldır tusak olan Ebedin Abi’nin eşi Zübeyde Abi ve Karabük T Tipi Cezaevinde 28 yıldır tutsak olan Fuat Bor’un kardeşi Nurcan Bor sürdürdü. Bugünkü nöbeti Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edremit İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti.

HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Tahir Şen, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada “İnfazları yakılan ve hasta tutukluların serbest bırakılması için tutuklu yakınlarının başlattığı adalet nöbetini destekliyoruz. Her zaman ailelerle beraber olacağız. Bugün ülkede binlerce insan adalet arıyor. Maalesef ülkede hak ve hukuk rafa kaldırılmış. Bir Kez daha buradan yetkililere sesleniyoruz; hasta ve infazları yakılan tutukluların derhal serbest bırakılması gerekiyor” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çeken Şen, “İmralı’da Öcalan’a uygulanan tecridi kınıyoruz. Buradan Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi, (CPT) ve Avrupa Birliğine (AB) Öcalan'a uygulanan bu tecridi artık dur demeleri lazım. Öcalan ailesi ve avukatları derhal kendisiyle görüştürülmesi gerekiyor. Kürt halkı olarak bu tecridi kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.