Van’da Adalet Nöbeti 82’nci gününde

Tutsak yakınlarının 82 gündür Van’da sürdürdüğü Adalet Nöbeti’nde bir kez daha hasta tutsakların serbest bırakılması talep edildi.

Van Barosu’nda yürütülen eylemde hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması isteniyor.

Adalet Nöbeti’ni 82’nci gününde Van F Tipi Cezaevi’ndeki hasta tutsak İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan ve aynı cezaevindeki Botan Timur’un babası Kazım Timur ile Kayseri Bünyan T Tipi Cezaevi’nde 26 yıldır tutsak olan Ebedin Abi’nin eşi Zübeyde Abi sürdürdü.

Aileleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Derneği (MEBYA-DER) Van Şubesi yöneticileri ziyaret etti.

MEBYA-DER Eşbaşkanı Hanım Kaya, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada “Cezaevlerindekilerin üzerinde zulüm var. Cezaevlerinde tutuklulara dışarda ise ailelere işkence yapılıyor. Ancak, biz her zaman tutsakların ve ailelerimizin yanındayız” dedi.

Kaya, “Cezaevindeki hasta tutsakların durumu iyi değil. Cezaevlerinde tedavileri yapılmıyor. Hasta tutsakların bir an önce tahliye edilmesi gerekir ve tedavilerini de dışarıda yapılması lazım. Herkesin annelerin mücadelesine destek verip annelerin yanında durmalıdır. Birlikte mücadele ederek cezaevindekilerin özgürlüğüne kavuşması için çaba gösterelim” diye ekledi.

Tutsak Botan Timur’un babası Kazım Timur, “82 gündür adalet için buradayız. Halkımız bizi ziyaret ediyor ve sahipsiz bırakmıyor; ancak daha fazla destek vermelerini istiyoruz. Halkımızın güçlü desteğiyle sesimiz daha gür çıkar. Eğer biz kendimize sahip çıkmazsak kimse bizi sahip çıkmaz” ifadelerini kullandı.

Timur, oğlu ile haftalık telefon görüşmesinde konuştuğunu belirterek, “Cezaevinde sıkıntılar devam ediyor. Hiçbir aktiviteden yararlanmıyorlar. Eski bakanın yerine yenisi geldi belki sorunlar çözülür diyorduk ama çözülmüyor. Adalet, istiyoruz. Adalet talebimiz yerine getirilinceye kadar buradan ayrılmıyoruz” şeklinde konuştu.