Van’daki Adalet Nöbeti: ‘Taleplerimiz kabul edilene kadar…’

Van’da tutsak yakınlarının 90 gündür sürdürdüğü Adalet Nöbeti’nde talepler kabul edilene kadar mücadelenin süreceği vurgulandı.

Hasta ve infazları yakılanların aileleri 90 gündür Van Barosu’nda Adalet Nöbeti tutuyor. Aileler, hasta ve infazı yakılan tutsakların derhal serbest bırakılmasını istiyor.

Nöbeti, 90’ıncı gününde Van F Tipi Cezaevi’ndeki hasta tutsak İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan ve aynı cezaevinde bulunan Botan Timur’un annesi Aslıhan Timur sürdürdü.

Eylemcileri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platform üyeleri ziyaret etti.

KESK Van Dönem Sözcüsü İbrahim Çelik, ziyarette yaptığı konuşmada “İktidarın yıllardır yalan ve yanlış bilgilerle sürekli bölme mantığıyla bir algı oluşturmaya çalışıyor, bu durum cumhuriyetten beri böyledir” dedi.

Çelik, “Türk halkının bilinçaltına bu bölünme korkusu sürekli zerk edildi. Birileri kendisini bu ülkenin tek sahibi olarak görüyor ve diğerlerini ise dışlayıp düşman belledi. Nitelikli ve insanca kalabilmenin yolu insanca bir duruştan ve direnmekten geçiyor. Bizler de annelerimizin direnişlerini KESK olarak destekliyor ve her zaman da yanlarında olacağımızı söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Hasta tutsak İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan, “Bizlere verilen desteklerle bizler daha da güçleniyoruz. 90 gündür oturuyoruz ve sadece adalet istiyoruz. Adalet Bakanı artık sesimiz duysun, yeter artık. Adalet talebimiz karşılanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bedenimizde bir damla kan kalıncaya kadar burada oturacağız” idelerini kullandı.

“Cezaevlerinde ölümleri istemiyoruz” diyen Alkan, şunları ekledi: “Hasta tutuklular tahliye edilip evlerinde tedavi olsunlar. Herkes bizim sesimizi duysun, tüm dünya bizi duysun. Türkiye’de adalet yok ama bizler yine de adalet için mücadele edeceğiz. Adalet taleplerimize kulak verilmiyor ama bizler yine de adalet diyoruz.”