Van kayyumu AKP için seçim anketi düzenledi

Kayyum tarafından yönetilen Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan seçimler nedeniyle yaptırdığı seçim anketi için 119 bin 180 TL harcadı.

Van Büyükşehir Belediyesinde yaşanan yolsuz ve usulsüzlükler devam ediyor. Uzun yıllardır kayyum tarafından yönetilen belediye bir yandan AKP için seçim çalışmalarını sürdürürken, öte yandan bunun arkasına gizlenerek yolsuzluklara devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan iki ihale, bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Kayyum belediyesi, AKP için Van’da seçim anketi dahi düzenliyor.

Van Belediyesi, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, yaklaşan genel seçimler öncesi AKP için anket düzenliyor.  Belediye, anket hazırlama Hizmet Alımı için 119 bin 180 TL ödeme yaptı. Anket ihalesini de ihalesiz hizmet alımı karşılığında gerçekleştirdi. Sonuçları gizli tutulan seçim anketinin AKP Van İl Başkanlığına teslim edildiği öğrenildi.

BİSİKLET DAHİ YANDAŞ FİRMADAN ALINDI

Kayyum belediyesi ayrıca geçtiğimiz günlerde düzenlenen gençlik etkinlikleri kapsamında 100 adet bisiklet alımı yaptı. Ancak kayyum belediyesi bisikletleri bisiklet satan işyerlerinden almak yerine inşaat firması Akbaran İnşaata 238 bin 832 TL ödeme yaparak aldı.