Van ve İzmir’de Adalet Nöbetleri devam ediyor

Van ve İzmir’de tutsak ailelerinin yürüttüğü Adalet Nöbeti eylemlerinde hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için çağrılar yinelendi.

İzmir Barosu’ndaki Adalet Nöbeti 17’nci gününde devam ediyor. Eylemin yapıldığı salonda, “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Tecrit insanlık suçudur” yazılı dövizler açıldı.

Nöbet eylemine İzmir Şakran Cezaevi'ndeki ağır hasta tutsak Abdurrahman Yıldırım'ın annesi Vesile Yıldırım da dahil oldu

Nöbetin 17’nci gününde aileleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Menemen İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Vesile Yıldırım, oğlunun 26 yıldır tutuklu olduğunu ve başında 2 şarapnel parçası olduğunu belirterek, hasta bir insanın cezaevinde tutulamayacağını kaydetti.

Yıldırım, cuma günü oğlunu ziyarete gittiğini ve oğlunun kendisine “her gece ilaç aldığını, sağlık sorunlarının giderek ağırlaştığını, ara ara baygınlık geçirdiğini, buna rağmen hastaneye götürülmediğini” söylediğini aktardı.

Bu muamelenin hiçbir vicdana sığmadığı tepkisinde bulunan Yıldırım, tüm hasta tutsakların tahliyesini istedi.

HDP Menemen İlçe Eşbaşkanı Adile Yağan da, “Hasta tutuklular hastaneye götürülürken bindikleri ringlerde bile duramıyorlar. Tedavilerini ailelerinin yanında yapmaları gerekir. Cezaevlerinde tek başına kendilerine bakmaları istenilerek, cezalandırılıyor. Vicdanı olan hiç kimse bunu kabul etmez” dedi.

VAN

Aynı taleplerle Van Barosu’nda başlatılan Adalet Nöbeti de 85’inci gününde devam ediyor.

Nöbet bu Pazartesi günü Van F Tipi Cezaevi’ndeki hasta tutsak İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan ve Botan Timur’un babası Kazım Timur ile Bandırma T Tipi Cezaevi’nde bulunan Malik Demirağaç’ın annesi Emine Demirağaç sürdürdü.

Aileleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il, Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçe örgütü yöneticileri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan DBP Edremit İlçe Yöneticisi Bedriye Karay, annelerin eyleminin kutsal olduğunu belirtti.

DBP olarak bu eylemi sahiplendiklerinin mesajını veren Karay, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve cezaevindeki tutsakların durumuna dikkat çelti.

 Karay, “Bizler, Sayın Öcalan’ı ve tutuklularımızı unutmadık. Onlar cezaevindedir, bizler de dışarda cezaevindeyiz. Bizler, Esad Oktay dönemini unutmadık, bugün cezaevinde yapılanlar Esad Oktay çizgisidir” dedi.

Karay, “Cezaevindeki tutuklular, Kürt halkı için cezaevindeler. Onlar, bizim onurumuzdur ve onların yolunda her zaman ilerleyeceğiz. Kürt kadınları, kahramandır ve mücadelelerini de her zorluğa rağmen yürütüyor. Tüm kadınların 8 Mart’ın kutluyorum” diye ekledi.

Van F Tipi Cezaevi’ndeki tutsak Botan Timur’un babası Kazım Timur, “Desteğiniz bizleri mutlu ediyor. 85 gündür buradayız, daha fazla desteğinin olmasını istiyoruz. Bizler kendimize sahip çıkmazsak, kimse bize sahip çıkmaz. Kürt halkının vereceği mücadeleyle bu hak ihlalleri ortadan kalkar. Kürtler olarak ayağa kalkıp dayanışma içerisinde mücadele yürütürsek, sorunlarımızı çözeriz” şeklinde konuştu.