Yazar Türk ve iki tutsağın durumu ağırlaştı!

Açlık grevinde olan Yazar Murat Türk ile Abdulvahap Şiyar Aydemir ve Vahdettin Yalçıner'in sağlık durumu ağırlaştı.

İzmir Ödemiş T T Tipi Cezaevi’nde tecride karşı açlık grevinde olan tutsaklar arasında bulunan, ‘Böğürtlen Zamanı’ kitabının yazarı Murat Türk ile Abdulvahap Şiyar Aydemir ve Vahdettin Yalçıner'in sağlık durumunun ağırlaştığı öğrenildi.

Baba Ahmet Aydemir, 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde  bulunan oğlu Abdulvahap ile dün görüştüklerini, tutsaklar üzerindeki baskıların arttığını söyledi. 

'TÜRK'ÜN SIK SIK BURNU KANIYOR'

Anne Yıldız Aydemir ise, açlık grevi nedeniyle 13 kilo veren oğlu ile aynı koğuşta kalan ve 65 gündür açlık grevinde olan Yazar Murat Türk ve Vahdettin Yalçıner’in sağlık durumları hakkında bilgi verdi.

Özellikle Türk’ün burnundan sık sık kanama olduğunu aktaran Anne Aydemir, şunları kaydetti: “Kas ağrısından, mide krampından uyuyamıyorlar. Murat Türk, diğer tutuklulardan çok daha zayıflamıştı. Burnundan sürekli kanama oluyormuş. Her hafta onların gözümüzün önünde biraz daha zayıfladığını, eridiğini görüyoruz.  Sadece oğlum için değil, cezaevindeki tüm çocuklarımız için bu tecridin kaldırılması gerekiyor. Onlar içeride yatamıyorsa, bizler de evimizde uyuyamıyoruz. Uyku haram oldu."