YCWK’den Adana-Mersin karayolunda eylem

Bir süre önce kuruluşunu ilan eden YCWK’ye bağlı birimler, Adana-Mersin karayolunda kimlik kontrolünün yapıldığı bir noktada Akrep tipi bir zıhlı aracı darbeledi.

Kuruluşunu 17 Eylül’de ilan eden Kurdistan Yurtsever Gençlik Birliği (Yekîtiya Ciwanên Welatparêzên Kurdistan-YCWK, 24 Eylül günü Adana-Mersin karayolunda, halkın durdurulup psikolojik baskı yapıldığı yerde Türk devletine ait Akrep tipi zırhlı araca dönük eylem yaptı.

Eylemi yapan YCWK’ye bağlı milislerin açıklamasında “Şehitlerimize verdiğimiz sözü yerine getirme zamanıdır” denildi.

Birimin açıklaması şöyle:

 “Adana-Mersin yol güzergahında sürekli sabit duran, ara ara kimlik kontrolü yapan ve yurtsever halkımıza yönelik psikolojik baskı yürüttüğünü tespit ettiğimiz Akrep tipi zırhlı araca yönelik 24 Eylül saat 21.40 civarında birimlerimiz tarafından eylem düzenlenmiştir. Darbe alan zırhlı araç, bölgede bir süre sabit şekilde durarak  takviye ekiplerin bölgeye gelmesi sonucu bölgeden çekilmiştir. Bu eylem sonucu birimlerimiz güvenli bir şekilde bölgeden ayrılmıştır. Türkiye metropollerinde yaşayan, savunmasız,  yurtsever halkımıza yönelik bu tarz taciz girişimlerinde bulunan çete gruplarına yönelik öz savunma temelinde en ağır şekilde gereken cevabı misli ile ödeteceğiz. Türkiye metropollerinde yaşayan yurtsever gençlik ve halkımıza bir çağrıdır. Düşmanın nerede olduğunun önemi yoktur bir kibrit çöpü ile Mazlum Doğan nasıl o karanlık günleri Kürt halkının özgürlüğü  için aydınlattıysa biz de onların bize devrettiği özgürlük bayrağını en layık yere taşıma sözüyle mücadelemize durmadan devam edelim. Şehitlerimize verdiğimiz sözü yerine getirme zamanıdır.’’