YCWK’den Mersin’de işbirlikçilere karşı eylem

YCWK, uluslararası komplonun yıl dönümü ve Türk devletinin işgal saldırılarına cevap kapsamında Mersin’de işbirlikçilere yönelik iki ayrı eylem gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yekîtiya Ciwanên Welatparêz ên Kurdistan (YCWK), 9 Ekim uluslararası komplosu ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik Türk devlet saldırılarına cevap olarak Mersin’in Akdeniz ilçesinde iki ayrı eylem düzenlediğini açıkladı.

“Mersin Akdeniz’de düşman güçleri ile işbirliği içerisinde olduğu tespit edilen Alperen geri dönüşüm fabrikasına yönelik 6 Ekim saat 21.40 civarında eylem düzenlenerek imha edilmiştir” denilen YCWK açıklamasında, yine ilçeye bağlı Çilek mahallesinde MHP ile işbirliği içinde olduğu tespit edilen Hüseyin Bozkurt isimli şahsa ait TIR’ın 6 Ekim saat 22.10 civarında yakılarak imha edildiğini aktardı.

Açıklamada, “Her iki eylem de 9 Ekim uluslararası komplo ve Rojava ya yönelik saldırılara cevap olarak gerçekleştirilmiştir” denildi.

Açıklamada şu mesaj da verildi: “Önder Apo’ya yönelik uygulanan tecrit son bulmadan ve işgalci faşist çeteler Kurdistan topraklarından ayrılmayana kadar eylemlerimizin devam edeceğini, son günlerde Rojava’ya yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşılık tüm Kurdistan’da ve Türkiye metropollerinde misliyle cevap vereceğimizi herkes bilmelidir.”